James Harden blijft van de bank komen

Door

Bijna zeventien punten per wedstrijd gepaard gaande met vier assists en een gouden olympische medaille zorgen er niet voor dat James Harden volgend seizoen als starter te bewonderen is bij de Oklahoma City Thunder. De winnaar van de Sixth Man of the Year Award 2012 zal ook het komende seizoen van de bank komen.

Scott Brooks ziet deze dagen een nagenoeg ongewijzigde ploeg terug. Een ploeg die ondanks een jonge leeftijd, niet te verwarren kan worden met jeugdigheid of onvolwassenheid, een serieuze gooi gedaan heeft naar het NBA kampioenschap. De Heat waren voor iedereen een maatje te groot en dus ook voor de ploeg uit Oklahoma. Maar Brooks ziet geen reden om zijn vastigheden te doorbreken.

Toegegeven, met de cijfers van Harden en  het olympisch goud zou je toch stiekem verwachten of hopen dat de guard een plek in het startend vijftal zou krijgen. Een kleine kanttekening die we hierbij moeten plaatsen is dat Harden niet alle wedstrijden in Londen even gelukkig speelde of überhaupt speelde. Op de eerste trainingen van de Thunder kwam Harden steevast met de second unit in actie, terwijl Hardens plek onder de starters vrij is. Thabo Sefolosha is nog herstellende van een beenblessure en traint niet mee. Scott Brooks wil het tweede team op de trainingen echter niet door elkaar gooien vanwege een probleem in het eerste team. Evenals Perkins (polsblessure) werd Sefolosha op de training vervangen door spelers die wat lager in de pikorde staan.

Het is duidelijk dat Brooks voor Harden wederom een rol heeft weggelegd in de second unit. Maar met een gemiddelde van bijna 32 minuten per wedstrijd en voornamelijk speeltijd in het vierde kwart vraag ik me af of Harden er op dit moment in zijn carrière al wakker van ligt. De man met de baard is slechts 23 jaren jong. Derhalve doken waren deze zomer de eerste transfergeruchten al te horen. Erg lang zal Harden deze rol niet meer accepteren.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen