Sixers weerstaan Celtics voor game 7

Door

Boston Celtics en Philadelphia 76ers gaan in de halve finale van de Eastern Conference all-the-way. In game 6 was het Philadelphia dat in eigen huis met een 82-75 zege de stand weer gelijk trok in de series: 3-3. Dit betekent dat zaterdag in Boston de beslissende zevende wedstrijd op het programma staat. Jrue Holiday was met 20 punten topscorer bij de Sixers, terwijl Paul Pierce bij de Celtics goed was voor 24 punten.

Tot aan de rust was er eigenlijk niets aan de hand voor de Celtics. Het spel was slecht, maar de sterke defense hielp Boston aan een 36-33 voorsprong na twee periodes. Het probleem was echter dat het spel van de ploeg van coach Doc Rivers na rust nog steeds slecht was en de Sixers offensief wat meer in hun ritme kwamen. Uiteindelijk verloren de Celtics niet zozeer van de Sixers als wel van zichzelf. Slechts 33 procent van de schoten werden geraakt, zeventien keer werd de bal onnodig verspeeld en dat terwijl de Celtics wel meer rebounds pakten dan de Sixers: 48 om 37.

Zelfs tegen de Charlotte Bobcats hadden de Celtics moeite gehad om deze wedstrijd te winnen, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat dit ervaren team voor eigen publiek nogmaals collectief faalt. Pierce had weliswaar 24 punten en 10 rebounds en Kevin Garnett 20 punten en 11 rebounds, maar de drie andere starters kwamen gezamenlijk niet verder dan 26 punten en raakten slechts 10 van hun 37 schoten.

De geschiedenis leert echter dat de Celtics vrij sterk zijn in het winnen van een zevende duel in eigen huis. Van de 23 keer dat de beslissingswedstrijd in Boston plaatsvond won de thuisploeg 19 maal.

 

Ook leuk om te lezen