Shurmur nieuwe headcoach Browns

Door

De Cleveland Browns hebben een nieuwe headcoach binnengehaald. Pat Shurmur, dit seizoen nog de offensive coordinator van de St. Louis Rams, is daarmee hun vijfde head coach sinds 1999.

De laatste headcoach, Eric Mangini, werd begin de maand ontslagen nadat hij voor het tweede seizoen op rij 11 wedstrijden had verloren.

De manager van Cleveland, Mike Holmgren, wist direct dat Shumur de juiste keus was. Shumur’s oom, Fritz Shumur, was defensive coordinator van de Green Bay Packers toen Holmgren er headcoach was en de Super Bowl won in 1996.,,Pat is een slimme jongeman die opgroeide met football en coaching als dagelijkse kost”, zei Holmgren. ,,Ik was na het interview zeer onder de indruk van hem als persoon, zijn kennis van het spel en zijn successen als assistent coach in deze league. Maar het belangrijkste is dat hij waarschijnlijk de kwaliteiten bezit die hem de perfecte man maken om ons team uit het slop te halen.”

Zijn recent succes met Sam Bradford,rookie quarterback van de Rams, deed er nog een schepje bovenop, daar Cleveland hoopt op hetzelfde succes met quarterback Colt McCoy, die volgend seizoen zijn tweede jaar als Brown-speler zal doorbrengen.

Voor de fans van Cleveland is Shurmur een onbekende en zien ze hem dus niet meteen als een verrijking voor het team. Maar het gaat al geruime tijd zeer slecht met Cleveland. Normaal maken teams redelijk snel een ommekeer door de salary cap, draft en dergelijke, maar Cleveland is meer uitzondering dan regel.

In de laatste dertien jaar verloren de Browns maar liefst negen seizoenen tien of meer wedstrijden en haalde het slechts één keer de play-offs.

Foto: cleveland.com

Ook leuk om te lezen