Showalter drukt stempel op Orioles

Door

De Orioles hebben zich deze winter behoorlijk versterkt. Grote namen als Vladimir Guerrero, Mark Reynolds, Derrek Lee en J.J. Hardy werden toegevoegd aan de goede jonge groep die al in Baltimore rondliep, maar de belangrijkste aanwinst kwam misschien al wel aan het einde van vorig seizoen: Buck Showalter.

Toen Showalter de baan als manager overnam van Juan Samuel hadden de O’s een record van 32-73. Na zijn komst gingen zij 34-23 en dit seizoen verloren de O’s nog niet een keer.

Op maandag waren de Tigers de tegenstander en stonden twee jonge werpers op de heuvel: Rick Porcello (Tigers) en Jake Arrieta (Orioles). Beide pitchers begonnen goed aan de wedstrijd, maar in de vijfde inning bij een 1-1 stand brak Brian Roberts, de tweede honkman van Baltimore, de wedstrijd open met een three-run home run.

Na een double van Nick Markakis en een RBI-single van Matt Wieters was de eindstand van 5-1 bereikt. Nadat beide bullpens in actie kwamen bereikten in zes gecombineerde innings namelijk nog maar twee slagmensen het honk en werd er niet meer gescoord.

De Orioles en Tigers zijn vandaag de enige teams die niet in actie komen.

Op woensdag spelen zij weer en staan Justin Verlander en Brad Bergesen als starters op de heuvel. Een lastige klus voor de O’s slagploeg, maar we zullen zien of zij hun record naar 5-0 kunnen tillen.

Foto: bohsandos.com

Ook leuk om te lezen