Shootout in Seattle, 49ers maken het Cardinals lastig

Door

Seattle Seahawks v Arizona Cardinals

De twee late zondagwedstrijden in week 12 stonden in het teken van de NFC West divisie. De San Francisco 49ers kregen bezoek van divisie leider Arizona Cardinals. De Seattle Seahawks kregen op hun beurt bezoek uit de AFC: de Pittsburgh Steelers.

Arizona Cardinals @ San Francisco 49ers
De red hot Arizona Cardinals proberen gevolg te geven aan hun two game winning streak bij de San Francisco 49ers, die nog iets van hun seizoen proberen te maken. In week 3 van dit seizoen werd het in Arizona een blow-out voor de Cardinals die de wedstrijd met 47-7 wonnen en het begin van het einde voor Colin Kaepernick inleidde.

In een warrig geleid eerste kwart zien de Cardinals twee drives voor de endzone stranden. Kicker Catanzaro schiet twee fieldgoals tussen de palen en de Cardinals nemen een 6-0 leiding. Aanvallend weten de 49ers echter nog geen potten te breken; quarterback Blain Gabbert wordt door Tyrann Mathieu onderschept, zijn 4e interceptie van het seizoen.

De 49ers defense weet de normaal zo explosieve offense van de Cardinals echter flink te frustreren. Alleen de 49ers weten voor rust nog een fieldgoal te scoren; 6-3 voor de Cardinals is de ruststand.

De eerste drive van het derde kwart laten de Cardinals weer een glimp zien van de big plays waar ze dit seizoen bekend om staan, receiver John Brown vangt een bal voor 48 yards. Drie pass interference penalties op de goal line later rent rookie runningback David Johnson de TD binnen die speelt na een blessure voor starter Chris Johnson.
13-3 voor de Cardinals.

Blaine Gabbert begint met net zoveel agressie aan zijn eerste drive van de 2e helft en marcheert de 49ers meteen de andere kant op; door een 48 yard worp naar tight end Blake bell. Zijn collega tight end Vance McDonnald vangt vervolgens de touchdown. 13-10. Even later maken de 49ers zelfs 13-13 gelijk door een Phil Dawson fieldgoal en lijkt een verrassing in de lucht te hangen.

In het 4e kwart wordt een drive van de Cardinals verlengd door een dubieuze roughing the passer penalty. Carson Palmer bereikt vervolgens JJ Nelson op de goalline.
Als Palmer daarna niemand vrij ziet staan besluit hij zelf te gaan rennen voor de Touchdown.

De Cardinals missen het extra punt waardoor het 19-13 wordt. De 49ers komen echter niet meer in de buurt van de endzone waardoor de Cardinals voor het eerst sinds 2008 weer eens winnen in San Francisco, zij het echter met meer moeite dan vooraf voorspeld.

Wild Card Playoffs - Seattle Seahawks v Washington Redskins
Pittsburgh Steelers @ Seattle Seahawks
Het was al een tijd geleden dat deze wedstrijd op het programma stond; laatste keer dat de Steelers op bezoek gingen bij de Seahawks was in 2003.
In een wedstrijd waarbij verlies voor beide partijen grote gevolgen kan hebben voor de kansen op de playoffs maakten de Steelers en Seahawks er een ware shootout van.
Daar leek het na het eerste kwart echter niet op, alleen de Steelers komen tot een fieldgoal: 3-0 Steelers.

De Steelers schieten zichzelf echter in de voet met een fake field goal waar niemand bij de Seahawks in trapt.

Gevolg is een goede start positie voor de Seahawks die daar gretig gebruik van maken; een pass van quarterback Russel Wilson naar receiver Doug Baldwin maakt het 7-3 voor de Seahawks.

Dit is het sein voor beide partijen om het verdedigen maar te laten voor wat het is; gevolg is een waar spektakelstuk.

Uitblinker was echter de jarige quarterback Russell Wilson die voor het eerst dit seizoen 5 touchdowns zou gooien.

Steelers quarterback Ben Roethlisberger bereikt receiver Markus Wheaton, niet voor het eerst en niet voor het laatst deze wedstrijd voor een aantal diepe ballen, waarna watervlugge wide receiver Martavis Bryant de touchdown via een end around binnen rent voor een 10-7 voorsprong voor de Steelers.

Meteen het sein voor Russell Wilson om er ook weer een schepje bovenop te doen en de Seahawks weer de andere kant op te dirigeren in een 11 play, 85 yard drive, afgerond door een pass naar Jermaine Kearse voor de touchdown.
14-10 Seattle.

Roethlisberger heeft echter nog tijd genoeg om voor rust nog 2 keer naar Wheaton te gooien, die vandaag in totaal voor 201 yards en een touchdown tekeer zou gaan. Runningback DeAndre Williams zou de touchdown binnen rennen. De Steelers gaan, zoals ze aan het begin van het seizoen wel vaker deden, voor de 2-point conversion en slagen hierin.
18-14 ruststand in het voordeel van de Steelers.

Een fieldgoal aan het begin van het 3e kwart maakt het 21-14 voor de Steelers.

Roethlisberger gooit vervolgens een interceptie waardoor de Seahawks vanuit een goede uitgangspositie aan een aanval kunnen beginnen.
Een circus catch van Jimmy Graham en een korte run van rookie runningback Thomas Rawls maakt de stand 21-20. De Seahawks missen hun extra punt.

Dit bleek één van de laatste highlights van Jimmy Graham dit seizoen, hij zou later in de wedstrijd een pees van zijn knieschijf afscheuren en komt dit seizoen niet meer in actie.

Jermain Kearse 2e touchdown zorgt voor een 26-21 voorsprong voor de Seahawks, ze missen wederom de 2 point conversion.

Markus Wheaton die, door alle defensieve aandacht die Antonio Brown en Martavis Bryant opeisen, alle ruimte kreeg om ballen te vangen ging er vervolgens vandoor voor een 69 yard touchdown waardoor de Steelers weer een voorsprong zouden nemen. 27-26 Steelers.

Russell Wilson besloot zijn 27e verjaardag niet te laten vergallen door de Steelers en vond wederom Doug Baldwin voor de 7e lead change van de dag.

De Steelers schoten vervolgens een fieldgoal tussen de palen voor een 32-30 tussenstand in het voordeel van de Seahawks met het idee dat de defense de bal wel weer in de handen van de offense zou kunnen krijgen. Voor iedereen die de 2e helft had bekeken een rare gedachte aangezien de Seahawks konden doen en laten wat ze wilden.

Russell Wilson gooide dan ook zijn 5e touchdown pass van de dag, de 3e voor Doug Baldwin, voor de 39-30 eindstand in het voordeel van de Seahawks.

1 Reactie
  1. Wouter van Willigen 5 jaar ago

    Dank Russell! Genoten van je tractaties 🙂

    Hopelijk later dit jaar nog een keer in de SB om de naaipartij van de eeuw weg te poetsen. Zou 10 jaar en een dag na dato zijn, heb nog steeds vieze smaak in mijn mond.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen