Shields leidt Rays langs concurrent Red Sox

Door

De Boston Red Sox, die vorige week via een sweep op de New York Yankees de leiding in de AL East over namen hadden, namen het vannacht op tegen James Shields en de Tampa Bay Rays, de andere concurrent voor de playoff plekken in de sterke AL East.

Shields is voor de Rays bezig aan zijn beste seizoen ooit en liet ook tegen de Red Sox zien over erg veel talent te beschikken. De enige slagman van de Sox die Shields nauwelijks uit wist te krijgen was Adrian Gonzalez (3-4), die drie van de vijf honkslagen van de Red Sox liet noteren.

Tim Wakefield, de 45-jarige knuckleballer met 197 career wins, was de starter voor de Red Sox en deed het goed. In zeven innings kreeg hij slechts vier honkslagen een een verdiend punt tegen.
Het verdiende punt kwam binnen via een home run van Justin Ruggiano.

In de achtste inning voegden de Rays nog eens twee punten toe op het werpen van Tommy Hottovy om zo de eindstand op 4-0 te bepalen. James Shields gooide een complete game shutout, waarin hij vijf keer drie slag gooide.

Met de shutout verlaagde hij zijn ERA naar 2.60 en met zijn win verbeterde hij zijn record naar 6-4. Na Jered Weaver is Shields misschien wel de grootste gegadigde om de All-Star Game starter te worden voor de American League.

Weaver gooide evenals Shields een complete game shutout vannacht, waarin hij vijf honkslagen tegen kreeg en zes keer drie slag gooide (waaronder twee voor Halman). Weaver is nu 8-4 met een 2.06 ERA.

Foto: graphicshunt.com

Ook leuk om te lezen