Seth Rollins denkt aan de toekomst

Door

MITB_06292014rf_0834Seth Rollins debuteerde, samen met Dean Ambrose en Roman Reigns, tijdens de main event van Survivor Series 2012. In de afgelopen maanden liet het drietal een buitengewoon sterke indruk achter, The Shield domineerde alles en iedereen in de WWE. De dag na WWE Payback 2014, de show waar The Shield zegevierde tegen Evolution (Triple H, Batista & Randy Orton), kwam er een abrupt einde aan de samenwerking tussen de mateloos populaire ‘Hounds of Justice’. Rollins viel zijn partners aan met een klapstoel en stapte over naar The Authority. Een maand na deze onverwachte carrièremove zegevierde de ‘sell out’ in de Money in the Bank Ladder Match. Dankzij de overwinning is ‘Mister Money in the Bank’ in het bezit van het contract dat recht geeft op een WWE World Heavyweight Championship Match. De loopbaan van de charismatische WWE Superstar uit Davenport, Iowa zit in de lift en de top is nog lang niet bereikt. Sport Amerika sprak met Seth Rollins over zijn arsenaal in de ring, zijn wrestling school en zijn droom Fatal 4-Way Match.

Arsenaal
Seth Rollins is een innovatieve performer die veel indruk maakt dankzij zijn spectaculaire en vernieuwende moves in de ring. Over zijn moves zegt Rollins: “het samenstellen van mijn arsenaal in de ring is een interessant en langdurig proces, helemaal in de WWE waar je met veel getalenteerde Superstars werkt. Voor mij is het een kwestie van experimenteren en ontdekken wat werkt in de ring en bij het publiek. Ik ben van mening dat ik momenteel over een aantal zeer verschillende en effectieve moves beschik. Je kunt het samenstellen van een succesvol repertoire zien als een schilderij, je begint met een leeg canvas en stap voor stap ontstaat er een kunstwerk. Dat proces is voor elke WWE Superstar en Diva anders, de één houdt van klassieke werken en de ander gaat voor abstracte kunst.”

Seth Rollins: ‘Ooit hoop ik dezelfde positie als The Undertaker te hebben’

SD_06172014sb_0295Wrestling school
Naast het performen in de WWE-ring heeft Seth Rollins sinds kort een tweede job, hij is (samen met jeugdvriend Marek Brave) eigenaar van de Black and Brave Wrestling Academy. “Ik wilde een plek creëren waar gemotiveerde mensen op hoog niveau kunnen trainen in het midwesten van de Verenigde Staten” aldus Rollins. Je komt trouwens niet zomaar binnen bij de wrestling school van Rollins,  potentiële studenten moeten in een essay beschrijven waarom ze willen trainen bij de Black and Brave Wrestling Academy: “ik wil een groep mensen trainen en begeleiden die echt de ambitie hebben om door te breken in de wereld van sports entertainment.” Doorzettingsvermogen is volgens ‘The Architect’ het belangrijkste ingrediënt voor een succesvolle carrière: “het is een keiharde business, om succesvol te zijn moet  je alles aan de kant schuiven en je volledig focussen op de training.” Voor de deelnemers is het feit dat Seth Rollins een succesvolle WWE Superstar is een zeer prettige bijkomstigheid: “wij werken niet samen met de WWE, maar als ik iemand ontdek met veel talent en uitstraling dan kan ik diegene voordragen bij de talentscouts en trainers van de WWE.”

RAW_07142014dg_2351Fatal 4-Way
Over de vraag tegen welke drie Superstars Seth Rollins het in een droom Fatal 4-Way Match zou willen opnemen (één uit het verleden, één uit het heden en een ‘up and coming’ Superstar) hoeft hij niet lang na te denken: “dan kies ik voor een Fatal 4-Way Match tegen Shawn Michaels, Daniel Bryan en NXT-ster Sami Zayn (NXT is het WWE-opleidingstraject in Orlando, Florida). Volgens mij is dat een match waar niet alleen ik, maar ook heel veel WWE-fans van zouden genieten.”

© 2014 WWE, Inc. All Rights Reserved.

Ook leuk om te lezen