Seth Rollins: De ongekroonde WWE Champion

Door

RAW_10272014ca_1649Seth Rollins is in zeer korte tijd één van de belangrijkste Superstars in de WWE geworden. De uit Davenport, Iowa afkomstige atleet debuteerde samen met Dean Ambrose en Roman Reigns tijdens de Survivor Series 2012. Twee jaar later staat Rollins in de main events van pay-per-views shows, Raw, SmackDown en WWE Live events. Sport Amerika sprak met ‘Mister Money in the Bank’ over zijn Hell in a Cell main event, NXT, WWE 2K15 en zijn toekomstplannen.

NXT
Voor Seth Rollins debuteerde in de WWE bracht hij ruim twee jaar door in het opleidingstraject van de WWE, eerst in FCW (Tampa) en later NXT (Orlando). Daar had hij het meerdere malen, achter de schermen, aan de stok met Terry Taylor, één van de trainers (en een voormalige WWE en WCW performer). Het conflict met Taylor koste Rollins bijna zijn WWE-carrière. Pas na een stevig gesprek met Paul ‘Triple H’ Levesque, de Executive Vice President, Talent & Live Events van WWE, kwam Seth tot de conclusie dat hij zijn houding moest veranderen. Rollins: “Ik dacht de wijsheid in pacht te hebben en was in die periode behoorlijk overtuigd van mijn eigen kunnen. Inmiddels hebben Terry en ik een prima relatie, maar in FCW stonden we regelmatig lijnrecht tegenover elkaar. Ik begrijp inmiddels dat ik mijn ego aan de kant moet zetten en dat je dit soort dingen vooral zakelijk moet bekijken.”

Rollins, de eerste NXT Champion, is goed te spreken over een aantal talenten in NXT: “Ik heb laatst de opnames van de NXT tv-show bezocht en vooral CJ Parker en Tyler Breeze, een geweldige persoonlijkheid, hebben een goede indruk op mij gemaakt. Verder zijn mannen als Adrian Neville en Sami Zayn wat mij betreft klaar voor het grote werk in de WWE.”

Interview – Seth Rollins denkt aan de toekomst

HIAC_1010262014hmm_0024Hell in a Cell
Rollins stond, samen met (en tegenover) zijn voormalige Shield partner Dean Ambrose, in de main event van de Hell in a Cell pay-per-view show. Het was voor het eerst sinds jaren dat twee performers onder de dertig (en niet genaamd John Cena of Randy Orton) een WWE pay-per-view mochten afsluiten. “Daar ben ik ontzettend trots op, hier heb ik tien jaar lang keihard voor gewerkt” aldus Rollins. “Ik heb vele offers moeten maken om dit te bereiken.”

Op de opmerking dat de match elementen bevatte uit de eerste Hell in a Cell match tussen The Undertaker en Shawn Michaels uit 1997 reageert Rollins met een glimlach: “Dat klopt. Shawn Michaels en The Undertaker zijn twee legendarische WWE Superstars. Ik heb me laten inspireren door deze twee iconen. Maar Dean en ik hebben ook veel van onze eigen creativiteit gebruikt om er een spraakmakende match van te maken. Volgens mij zijn we daar goed in geslaagd.”

Tijdens WWE Live events staat Seth Rollins bijna ieder weekend tegenover John Cena, de man die sinds 2005 het gezicht van de WWE is en de organisatie op zijn buitengewoon brede schouders draagt. Rollins: “het is geweldig om met Cena te mogen werken. John heeft dezelfde attitude als ik, we werken keihard om ons doel te bereiken. Daarnaast is het buitengewoon leerzaam om met iemand als Cena te werken, hij is niet voor niets al ruim tien jaar het gezicht van de WWE.”

Interview – Seth Rollins: ‘Ooit hoop ik dezelfde positie als The Undertaker te hebben’

EVENT_08122014ca_0204WWE 2K15
Niet alleen de WWE-fans, maar ook de WWE Superstars en Divas kijken ieder jaar uit naar de nieuwe WWE videogame. Rollins had ten tijde van dit interview nog niet met zijn eigen ‘character’ kunnen spelen. “Ik heb WWE 2K15 kunnen spelen met het personage van mijn goede vriend en trainingspartner Cesaro. Het leuke is dat Cesaro veel van de motion capture van WWE 2K15 voor zijn rekening heeft genomen.”

Toekomst
Op de vraag welke plannen Seth Rollins nog heeft in de toekomst is hij duidelijk: “ik heb het Money in the Bank contract in mijn bezit en ben dus de ongekroonde WWE World Heavyweight Champion. Ik wacht alleen nog op het juiste moment op te cashen!”

© 2014 WWE, Inc. All Rights Reserved.

Ook leuk om te lezen