Sensationele transfer zorgt mogelijk voor nieuwe grote naam in MLS

Door

Tottenham Hotspur v Liverpool - Premier League

De Amerikaanse voetbalcompetitie (MLS) kan aankomende zomer mogelijk opnieuw een grote naam verwelkomen. Volgens Engelse media staat Mario Balotelli in de belangstelling van Orlando City FC, en het is niet ondenkbaar de Italiaanse spits een avontuur aangaat in de MLS.

Dood spoor

Een aantal jaren geleden was Balotelli nog één van de grootste talenten ter wereld. Maar na omzwervingen bij Manchester City en AC Milan speelt Balotelli op dit moment bij Liverpool F.C. Bij de Engelsen is Balotelli op een dood spoor beland, en zouden The Reds na één seizoen alweer afscheid willen nemen van de lastige Italiaan, die in de Premier League weinig tot scoren komt.

http://youtu.be/sF1SCmDh1oE

Luisteren

Ondanks zijn jonge leeftijd zou Mario Balotelli wel oren hebben naar een MLS-avontuur. Vooral de Amerikaanse levensstijl (uitgaansleven) zou Balotelli wel bevallen, en hij heeft zijn zaakwaarnemer toestemming gegeven te onderhandelen met Orlando City FC.

Golden Boy

In 2010 kreeg Balotelli de Golden Boy award uitgereikt (Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het grootste voetbaltalent onder de 21 jaar) Een mooie carriére leek in het verschiet, maar het liep tot nu toe allemaal anders voor Balotelli, die zichzelf bij elke werkgever onmogelijk gemaakt heeft. Zijn (puberale) gedrag en onprofessionele instelling zouden hier grotendeels mee te maken hebben.

balotelli party
Mede door zijn losbandige levensstijl is Balotelli nog altijd niet definitief doorgebroken als topvoetballer

Laatste kans 

Mocht Balotelli verkassen naar Orlando City FC, dan is het mogelijk zijn laatste kans om zijn carriére te redden. Na mislukte avonturen bij Manchester City en AC Milan lijkt een breuk met Liverpool nabij, en heeft zijn imago een flinke deuk opgelopen. Bij Orlando City FC kan Balotelli in een competitie die volop in ontwikkeling is, zijn carriére herlanceren.

Interesse

Zal Mario Balotelli de volgende grote naam zijn die de MLS mag verwelkomen? Er bestaat een reële kans dat de Italiaanse-spits zal tekenen bij Orlando City FC, maar ook vanuit Europa is er nog altijd veel interesse voor Balotelli.

Ondanks meerdere misstappen, is de 24-jarige aanvaller nog altijd zeer gewild vanwege zijn enorme talent en potentie. Plus het feit dat zijn marktwaarde niet al te hoog is, in vergelijking met zijn potentie, en daarom voor veel clubs nog altijd heel interessant is.

Doet Balotelli er verstandig aan om te gaan spelen in de MLS?

Ja
nee
geen mening

Poll Maker

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen