Senators winnen in Boston en ontlopen Penguins

Door

Ottawa Senators v Boston Bruins

De Ottawa Senators moesten gisteren aantreden tegen de Boston Bruins voor de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen. Beide teams hadden zich al geplaatst voor de play-offs die morgen van start gaan, maar voor de Senators stond er nog het een en ander op het spel. De Senators versloegen de Bruins met 4-1 en ontlopen daarmee de Penguins in de eerste ronde van de play-offs.

Lehner

Het begin van de wedstrijd was voor de Boston Bruins, dat kans op kans creëerde. Er was echter één man die elk schot wist te pareren en dat was Senators goalie Lehner, die een uitstekende wedstrijd speelde. Uiteindelijk waren het toch de Senators die op voorsprong kwamen; het eerste wapenfeit was meteen raak. Het was Condra die tekende voor de 1-0.

Halverwege de tweede periode werd de score verdubbeld door Cowen, die met een geweldig afstandsschot doel wist te treffen. Bruins goalie Rask hield vervolgens de Bruins tot tweemaal toe in de wedstrijd door derde treffer van de Senators te voorkomen. Met nog vier seconden op de klok in de tweede periode vonden de Bruins de aansluiting; Peverly scoorde de 2-1.

De derde periode was nog geen veertien seconden oud toen de Bruins via Seidenberg alweer wisten te scoren en daarmee op gelijke hoogte kwamen. De Senators herpakten zich echter en kwamen door een goal van Pageau weer op voorsprong. Het werd kort voor tijd ook nog 4-2; Turris wist de puck in het lege net te schieten.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen