Seminoles winnen afgetekend van Miami

Door

Miami v Florida State

Ze komen uit de Sunshine state, spelen allebei in de ACC en waren allebei nog ongeslagen. Maar in een derby tussen twee rivalen kan er uiteraard maar één de beste zijn. De Florida State Seminoles [3] walsten met 14-41 over de Miami Hurricanes [7] heen.

Het mag nu wel duidelijk zijn dat FSU meer is dan alleen QB Jameis Winston (21-29, 325 yards, 1 TD, 2 INT), want de overwinning kwam vooral dankzij running backs Devonta Freeman en James Wilder Jr. tot stand.

De twee running backs zorgden in de eerste helft samen voor 3 touchdowns voor de Noles. Allen Hurns had tot twee keer toe de Hurricanes op gelijke hoogte gebracht na TD-passes van QB Stephen Morris (16-28, 192 yards, 2 TD, 2 INT). Dankzij de defensie van de Hurricanes, die twee passes van Winston onderschepte, kon The U in de eerste helft nog mee met FSU en stond het bij rust maar 21-14 in Tallahassee.

Maar in de tweede helft hadden de Seminoles vrij spel. Wilder Jr. en Freeman scoorden allebei nog een TD en kicker Roberto Aguayo zette de stand met twee fieldgoals op 41-14. Florida State, dat eerder al drie keer won van teams uit de top 25, blijft ongeslagen en houdt nog altijd zicht op een nationale titel.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen