Seizoen Josh Beckett ten einde door operatie

Door

Josh BeckettStartend werper Josh Beckett van de Los Angeles Dodgers zal dit seizoen niet meer terugkeren op de heuvel. Beckett kampt al anderhalve maand met een blessure en heeft inmiddels besloten een operatie te ondergaan die hem daarna minimaal drie aan de kant zal houden. Daarmee is seizoen 2013 voor 33-jarige werper effectief voorbij.

Beckett heeft last van zenuwirritaties die er voor zorgt dat hij af en toe het gevoel in zijn vingers verliest. De starter, die vorig seizoen door de Boston Red Sox naar de Los Angeles Dodgers werd getrade, vreesde zelfs even voor zijn carrière. Een chirurgische ingreep zou echter soelaas moeten bieden. Over de hersteltijd bestaan echter vraagtekens. Op papier staat er drie tot vijf maanden hersteltijd voor de operatie. St. Louis Cardinals-pitcher Chris Carpenter onderging vorig jaar in juli echter een vergelijkbare operatie en is daarvan nog steeds niet volledig hersteld.

Teleurstellend seizoen
Het wegvallen van Beckett is eens streep door de rekening van de toch al zo door blessures geplaagde Los Angeles Dodgers, die hoopten de ‘oude’ Beckett terug te krijgen vanaf de Disabled List. Beckett opende het seizoen teleurstellend met een 0-5 record en een 5.19 ERA, nadat hij tegen het einde van 2012 nog indrukwekkend was voor de Dodgers; na zijn overstap van Boston naar LA ging Beckett 2-3 met een ERA van 2.93.

Ook leuk om te lezen