Seizoen Bryant voorbij na gescheurde achillespees

Door

Golden State Warriors v Los Angeles Lakers

Just terrible. It’s a terrible feeling, man.” Dat zei Kobe Bryant na de wedstrijd tegen de Golden State Warriors waarin hij het veld vroegtijdig moest verlaten met een blessure. De 34-jarige guard van de Los Angeles Lakers scheurde zijn achillespees in zijn linkerbeen en het seizoen, wel of geen play-offs, is voor The Black Mamba voorbij.

Bryant ondergaat zaterdag een MRI-scan, maar dat lijkt slechts een formaliteit. De medische staf van de Lakers gaat uit van het ergste en vreest dat de pees volledig is afgescheurd. Met nog drie minuten te gaan in het vierde kwart ging Bryant naar de grond tijdens een drive naar de basket. “Een actie die ik zo vaak heb gemaakt, maar nu voelde ik iets knappen.”

Video van de blessure

Gek genoeg kwam Bryant na de timeout nog wel in het veld om zijn vrije worpen te schieten. Hij maakte beide vrije worpen, met een gescheurde achillespees. Een grote klap voor de Lakers die samen met de Utah Jazz strijden voor een play-off ticket.

Na de wedstrijd vroegen journalisten aan Bryant of het hoge aantal speelminuten, 45.7 gemiddeld in de laatste zeven duels, uiteindelijk leidde tot de blessure. “Wie weet”, aldus Bryant. “It’s just a freak situation, I guess.

naamloos

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Darch 8 jaar ago

    ’n Dertiger 48 minuten per game laten spelen is dus blijkbaar toch niet zo’n goed idee.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen