Seattle Sounders met tien man langs Houston Dynamo

Door

SoundersDynamo De Seattle Sounders hebben drie punten gepakt in de thuiswedstrijd tegen western Conference rivaal Houston Dynamo. Grote man, in het met 39,860 fans gevulde CenturyLink Field, was Obafemi Martins. De Nigeriaanse sterspeler van de Sounders maakte in de 39ste minuut de enige goal van de wedstrijd.

Eerste helft
De eerste (echte) kans was na 37 minuten spelen voor Giles Barnes, het schot van de Houston aanvaller was echter een makkelijke prooi voor Seattle doelman Stefan Frei.

Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Ricardo Clark leverde de bal op de eigen helft in bij Lamar Neagle, die Clint Dempsey razendsnel wist te vinden met een met een hakbal achter zijn standbeen. De steekpass van Dempsey naar Obafemi Martins werd prima gecontroleerd door de Nigeriaan die vervolgens Dynamo verdediger Jermaine Taylor in de luren legde met een spinmove en daarna in de lange hoek raak schoot.

Tweede helft
In de 56ste minuut moesten de Sounders de wedstrijd voorzetten met tien man, middenvelder Gonzalo Pineda kreeg een rode kaart vanwege een ‘karatetrap’.

Acht minuten later was het doelman Tyler Deric die Houston in de wedstrijd wist te houden met een uitmuntende save, nadat Osvaldo Alonso zich een weg door de verdediging van de Dynamo had gebaand.

Het laatste wapenfeit van de wedstrijd was voor de Houston, Giles Barnes krulde een vrije trap vanaf 25 meter langs de verkeerde kant van de doelpaal.

Programma
Seattle Sounders neemt het zondag 12 april in het StubHub Center op tegen Los Angeles Galaxy, Houston Dynamo gaat zaterdag 11 april op bezoek bij Montreal Impact.

Foto: Seattle Sounders/Major League Soccer

Ook leuk om te lezen