Seattle komt één goal tekort tegen Salt Lake: 2-0

Door

Seattle Sounders heeft gisteren bijna voor een grote verrassing gezorgd. Na de kansloze 3-0 nederlaag in Salt Lake moest de ploeg nu minimaal met dezelfde cijfers winnen. De Sounders waren dichtbij, maar kwamen niet verder dan een 2-0 overwinning. Door het verschil in gescoorde doelpunten is Real Salt Lake door naar de volgende ronde.

Het doel was duidelijk voor Seattle: winnen. Naar die opdracht had ploeg klaarblijkelijk goed geluisterd. De Sounders openden furieus en zetten Salt Lake flink onder druk. Al na zeven minuten had Freddy Montero een levensgrote kans. Na een vrije trap had hij een schietkans voor open doel. Vanaf twee meter slaagde de spits er nog in om de bal naast te schuiven.

Na een half uur spelen bleef Salt Lake opnieuw met het nodige kunst- en vliegwerk overeind. Na een misser van Nick Rimando kreeg Jeff Parke een opgelegde kans. Zijn volley vanaf de rand van de zestien werd op onverklaarbare wijze nog weggekopt na een atletische sprong van verdediger Beltran.

Salt Lake kwam er niet aan te pas tegen Seattle. De uitploeg raakte na het stormachtige begin verlamd van angst. Real kon alleen nog maar verdedigen en wachten op een nieuwe aanvalsgolf van het thuisteam. Vlak voor rust scoorde Freddy Montero nog , maar zijn goal werd afgekeurd omdat hij een overtreding maakte op de Salt Lake-doelman.

Ook na de pauze waren de intenties van Seattle goed zichtbaar. Opnieuw speelde de ploeg vol op de aanval. En met resultaat; na tien minuten kreeg de thuisploeg een penalty nadat Beltran Michael Fucito had getrokken. De strafschop werd recht door het midden hard binnen geschoten door Osvaldo.

Met de voorsprong kreeg Seattle nog meer hoop. De Sounders hadden vanaf de goal nog ruim een half uur voor twee doelpunten. Het geloof in succes werd nog groter toen vijf minuten na de openingstreffer ook nog eens de 2-o viel. Freddy Montero gaf de bal laag voor in de vroeg ingevallen Lamar Neagle schoot knap en beheerst raak in de verre hoek.

Met nog dertig minuten op de klok was succes heel dichtbij voor de thuisclub. Terwijl Seattle zijn vijfentwintigste doelpoging noteerde, was Real Salt Lake voor het eerst gevaarlijk na tachtig minuten. Espindola ontsnapte aan de buitenspelval, maar hij vond de scherpe sluitpost Kasey Keller op zijn weg.

Na het fluitsignaal kon Salt Lake opgelucht adem halen. De thuisoverwinning heeft het team uiteindelijk op de been gehouden. De spelers van Seattle dropen teleurgesteld af. Met het resultaat plaatst Real Salt Lake zich voor de voorlaatste ronde in de MLS-Cup.

Foto: Goal.com

Ook leuk om te lezen