Season in review: Oakland Athletics

Door

Wild Card Game - Oakland Athletics v Kansas City Royals

De Oakland Athletics waren afgelopen seizoen het meest wisselvallige team van alle teams in de Major League. De A’s stonden tijdens de All-Star break nog eerste in de American League West, maar daarna ging het snel bergafwaarts. De ploeg wist ternauwernood een Wild Card-ticket te bemachtigen. Uiteindelijk zou in diezelfde Wild Card-game het seizoen ook ten einde komen. De Kansas City Royals waren op 30 september met 9-8 te sterk.

Manager: Bob Melvin
General Manager: Billy Beane
Stadion: O.co Coliseum
2013: 1e in de AL West (96-66)
2014: 2e in de AL West (88-74)
2014 MVP:
Josh Donaldson (7.42 WAR)
2014 LVP: Jim Johnson (-1.3 WAR)

2014 Upside
* Josh Donaldson speelde een fantastisch seizoen met 93 runs, 29 homeruns, 98 binnengeslagen punten en een slaggemiddelde van .255;
* Jon Lester speelde net zo goed als bij de Boston Red Sox. In een paar maanden tijd noteerde hij zes overwinningen, vier nederlagen, 71 strikeouts en een ERA van 2.35;
* De A’s stonden in de top vijf als het gaat om runs (729) en binnengeslagen punten (686);
* Sonny Gray speelde vooral voor de All-Star break erg goed met een ERA van 2.79 en tien overwinningen.

2014 Downside
* Veel pitchers, zoals Gray en Scott Kazmir vielen na de All-Star break erg tegen;
* Na de break verloor men 38 van de 67 wedstrijden;
* Gaven de Wild Card-game volledig weg. Aan het begin van de achtste inning stonden ze nog met 7-3 voor;
* Namen een groot risico door Yoenis Cespedes naar de Boston Red Sox te sturen voor Lester. Beane dacht een team te hebben dat de World Series kon winnen, maar het hield al in de Wild Card-game op.

Het seizoen van de A’s in een..

Salvador Perez verknalt het seizoen van de A’s met deze walk-off hit.

2015
De A’s verloren deze week met Donaldson één van de belangrijkste schakels van het afgelopen seizoen aan de Toronto Blue Jays. Billy Butler werd eerder al gehaald, maar zijn seizoen was nou niet bepaald succesvol. Ook Lester werd deze zomer weer een free agent en dus moeten we maar afwachten wat er komend seizoen van de A’s valt te verwachten.

De Mariners versterkten zich gisteren met Nelson Cruz en ook de Los Angeles Angels zijn zeker niet slechter geworden. Het wordt dus een heel karwei voor de A’s om ook volgend jaar weer de play-offs te bereiken.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen