Seahawks willen Hasselbeck behouden

Door

Woensdagavond maakte Seattle Seahawks-coach Pete Carroll bekend dat hij er alles aan zal doen om quaterback Matt Hasselbeck terug te krijgen voor het 2011 seizoen.

,,Het is voor ons een zeer belangrijke zaak. Ik weet niet precies hoe alles gaat verlopen, maar we zullen er alles aan doen om hem hier in Seattle te behouden. Als je ziet hoe hij dit jaar gepresteerd heeft voor ons, dan kan je alleen maar hopen dat hij hier de komende jaren speelt.”

Mocht de 35-jarige quaterback zich vinden in het aanbod van de Seahawks, dan zal het zijn elfde seizoen worden in Seattle. Hij begon zijn carrière bij de Green Bay Packers.

Zijn vorige contract tekende hij aan het begin van het 2005 seizoen. Dat jaar wisten de Seahawks de Super Bowl te bereiken, maar verloren de eindstrijd uiteindelijk van de Pittsburgh Steelers met 21-10.

Hasselbeck toonde zich verrast met de uitspraken van zijn coach toen hij daarmee geconfronteerd werd door journalisten. ,,Ik had er zelf nog niks over gehoord, dus dit is het eerste wat ik hoor. Als wij met deze ploeg om de prijzen kunnen blijven spelen en ik als ik daar dan deel van mag uitmaken, zou het fantastisch zijn. Gebeurt dat niet, dan zijn we even goede vrienden.”

De quaterback heeft een roerig jaar achter de rug bij de Seahawks. In week 15 werd Hasselbeck uitgefloten door zijn eigen publiek in het duel met de Atlanta Falcons en uiteindelijk gewisseld voor Charlie Whitehurst. Die mocht ook het laatste duel spelen tegen de St. Louis Rams, maar afgelopen zaterdag keerde Hasselbeck weer in de basisopstelling. Hij speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen en was één van de uitblinkers,met maar liefst vier touchdown passes, in de verrassende overwinning op de New Orleans Saints.

Komende zondag nemen de Seahawks het op tegen de Chicago Bears voor een plek in de NFC Championship game.

Foto: blog.seattletimes.nwsource.com

1 Reactie
  1. Niek 10 jaar ago

    Niet doen, tijd voor een nieuwe franchise QB imo.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen