Seahawks starten met Hasselbeck tegen Saints

Door

Matt Hasselbeck zal zaterdag starten als quaterback voor de Seattle Seahawks. De kampioen van de NFC West neemt het dan in eigen huis op tegen de New Orleans Saints.

De afgelopen tijd wisselde Seahawks-coach Pete Carroll geregeld van quaterback. Carroll koos dan tussen Hasselbeck en Charlie Whitehurst. De laatste wedstrijd tegen de St Louis Rams speelde Whitehurst, ditmaal vanwege een blessure van Hasselbeck.

De 35-jarige Hasselbeck, die bezig is aan zijn tiende seizoen in Seattle, gooide dit seizoen 3001 yards en 12 touchdowns. 59 procent van zijn passes kwamen aan en 17 keer werd een bal onderschept. Whitehurst, die zes duels in actie kwam voor de Seahawks, kwam tot eeb percentage van 61 procent van alle passes die aankwamen. Zijn enige touchdown gooide hij afgelopen zondag in het duel tegen de Rams.

Dankzij die 16-6 overwinning kwalificeerden de Seahawks zich, ondanks een 7-9 record, voor de wildcard play-offs en nemen het daarin op tegen de kampioen van afgelopen seizoen, de New Orleans Saints.

Vanaf zaterdag lees je op Sport Amerika alles over de naderende NFL play-offs.

Foto: picturepush.com<

Ook leuk om te lezen