Seahawks ontsnappen na arbitrale dwaling

Door

Johnson Fumble

Mooi was het niet, maar tot grote opluchting van de bijna 70.000 fans in Century Link Field kwamen de Seattle Seahawks (2-2) vannacht goed weg door met 13-10 te winnen van de nog winloze Detroit Lions (0-4).

Gesprek van de dag was echter de slotfase, waarin Matthew Stafford op indrukwekkende wijze zijn team langs de Seahawks leek te loodsen. Met de nadruk op ‘leek’, want op het moment dat Calvin Johnson zich uitstrekte voor de mogelijk beslissende touchdown, was daar Kam Chancellor om de bal heldhaftig uit de handen van Megatron te slaan.

Wat daarna volgde was een situatie waarin de scheidsrechter een cruciale fout maakte. Op het moment dat de bal namelijk de endzone in vloog, besloot K.J. Wright de bal zelf door te slaan zodat deze buiten het veld zou komen. Wright’s gedachtegang hierbij was, waarschijnlijk, dat een fumble die door de endzone heen vliegt direct een touchback is, en daarmee een turnover en balbezit voor de verdediging op de 20-yard lijn.

Echter, dit vervalt wanneer je als verdediging zelf de bal buiten de lijnen slaat. In dat geval hoort de tegenstander de bal op de 1-yard lijn te krijgen. Maar de dienstdoende scheidsrechters gaven de bal, en daarmee de wedstrijd, aan de Seahawks. Het argument van de scheidsrechter luidde dat de actie van Wright niet bewust was gemaakt, maar per ongeluk ging. Er kan ieder geval niet gezegd worden dat ze het niet konden zien…

Seahawks-coach Pete Carroll verklaarde achteraf te beseffen dat zijn ploeg hiermee goed wegkwam, terwijl Matt Stafford en zijn Lions ontroostbaar waren. Voor Stafford was de nederlaag extra zuur, omdat het een discutabele reeks voor hem verlengt:

Ondertussen komen de Seahawks, wederom, goed weg tijdens een Monday Night Football wedstrijd, drie jaar geleden was er immers de beruchte Fail Mary waarmee de Seahawks op discutabele wijze de Green Bay Packers versloegen.

1 Reactie
  1. Hans 5 jaar ago

    schandalige call!!!! Andersom was hij nooit zo gegeven

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen