Seahawks ontsnappen in St. Louis

Door

Seattle Seahawks v St Louis Rams

Het was een teleurstellende avond voor sportfans in St. Louis, niet alleen verloren de St. Louis Cardinals in de World Series, ook de Rams wisten niet te winnen van divisierivaal Seattle. Toch gaven de Seattle Seahawks (7-1) bepaald geen visitekaartje af. De St. Louis Rams (3-5) maakten het de Seahawks goed lastig en konden in de slotfase zelfs winnen, de defense van de Seahawks voorkwam echter een verrassing en zo wonnen de Seahawks met 14-9.

De Seahawks werden vooraf gezien als de grote favoriet maar hadden het alles behalve makkelijk met de Rams. Vooral de zwakte van de offensive line werd door de defense van Jeff Fisher en zijn mannen ontmaskerd en zodoende werd de mobiele Russell Wilson maar liefst zeven keer gesacked.

Wie de aanvallende statistieken dan ook ziet kan haast niet begrijpen hoe Seattle deze wedstrijd er nog uit heeft weten te slepen: de Rams hadden meer balbezit (38 minuten tegen over 21 minuten), veel meer yards (335 vs. 135), en veel meer first downs (23 vs. 7). De Rams slaagden er echter niet in om hun red-zone trips in touchdowns te verzilveren, en dat zou de ploeg duur komen te staan.

Bij een 7-6 stand in het derde kwart kwam er wat geluk bij kijken toen een wat zachte pass van Wilson in de handen van Golden Tate belandde die pardoes 80 yards richting de endzone aflegde voor de touchdown. Het zou uiteindelijk de beslissing zijn. De Rams kwamen terug met nog een field-goal en kregen in de ultieme slotfase de kans om te winnen.

Met 31 seconden te gaan hoefden de Rams nog maar twee yards te overbruggen voor de voorsprong, en gezien het feit dat de Rams bijna aan de 200 rushing yards zaten leek het erop dat er een kleine stunt zat aan te komen. Maar Seattle rechtte zijn rug toen het er op aan kwam, Rams runningback Darryl Richardson werd op de 1-yard line gestopt en bij de laatste poging besloot Fisher voor het verrassingselement te kiezen en liet zijn quarterback Kellen Clemens de bal richting de endzone gooien. De bal ging echter over alles en iedereen heen en zo ontsnapten de Seahawks met dank aan hun red-zone defense.

De Seahawks (7-1) blijven door de overwinning voorlopig de algehele nummer één in de NFC, volgende week krijgen ze voor de tweede keer dit seizoen een team zonder overwinning op bezoek: de Tampa Bay Buccaneers (0-7).

De St. Louis Rams (3-5) ontvangen volgende week in eigen huis de Tennessee Titans (3-4) en zullen dan de kater van dit verlies proberen weg te werken.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen