Seahawks naar Super Bowl na onwaarschijnlijke comeback

Door

461739012

De Green Bay Packers leken met minder dan vijf minuten te gaan hard op weg naar de Super Bowl. Maar na één van de meest onwaarschijnlijke comebacks ooit wisten de Seattle Seahawks, met heel veel geluk, hun titel in de NFC met succes te verdedigen.

Het is een duel dat de boeken in zal gaan als een ware klassieker, ook al leek het daar in het begin zeker niet op. De Green Bay Packers maakten dankbaar gebruik van enkele kostbare fouten die de Seahawks maakten. Seattle mocht blij zijn dat het na één helft, waarin quarterback Russell Wilson maar liefst drie interceptions gooide, slechts 16-0 achter stond.

In de tweede helft waren de teams aan elkaar gewaagd, maar ondanks alles leek Green Bay de zaak onder controle te hebben. De aanval van de Seahawks had het namelijk lastig, en het was veelzeggend dat niet Russell Wilson, maar punter Jon Ryan de eerste touchdown van Seattle gooide. Met een gewaagde fake field goal wisten de Seahawks eindelijk op het scorebord te komen en was de comeback ingezet.

Toch stokte hierna de offense van Seattle wederom, en dankzij een field goal kwam Green Bay 19-7 voor. Het leidde er toe dat, met minder dan vijf minuten te gaan, meerdere fans de weg richting de uitgang zochten. Een beslissing waar deze mensen later spijt van kregen…

Want in de laatste vier minuten van de wedstrijd wist Seattle, met een flinke dosis geluk, de wedstrijd nog spannend te maken. Na een touchdown drive waarbij Russell Wilson de bal de endzone in rende, kwam het aan op een onside kick. Een onside kick waar vooral Packers-tight end Brandon Bostic nog nachtmerries van zal hebben.

De Seahawks kregen, met twee minuten te gaan, de bal terug, en na een succesvolle drive was het niemand minder dan Marshawn Lynch die de Seahawks in de absolute slotfase ineens op voorsprong bracht.

Dat was echter nog niet alles, want wat volgde was een ontzettend spannend einde waarbij de Seahawks eerst op onwaarschijnlijke wijze twee punten scoorde middels een wilde two point conversion.

En met enkele secondes op de klok was het Packers-kicker Mason Crosby die, na een indrukwekkende drive van Aaron Rodgers, een verlenging uit het vuur wist te slepen voor zijn ploeg.

In deze verlenging was het woord allereerst aan Russell Wilson, die op dat moment al vier interceptions had gegooid. De enige touchdown die hij zou gooien, was echter wel meteen de beslissende. Na drie minuten vond Wilson zijn wide receiver Jermaine Kearse (die op dat moment nog geen bal had gevangen) in de endzone en daarmee completeerde hij de heroïsche comeback.

Het bracht de eindstand op 28-22, en daarmee maken de Seattle Seahawks nog steeds kans om hun titel van vorig seizoen met succes te gaan verdedigen. Het leidde na afloop tot een uitbarsting van geluk in en rondom het stadion, en zelfs Russell Wilson kon het niet meer droog houden na de prestatie van zijn team.

Seattle is het eerste team in tien jaar dat als titelverdediger zich voor het tweede seizoen op rij weet te plaatsen voor de Super Bowl, en zij kunnen ook de tweede ploeg worden sinds 2005 die deze met succes verdedigt. Uitgerekend New England, dat momenteel in de AFC Championship Game tegen de Indianapolis Colts speelt, was de laatste ploeg die dit kunstje flikte.

Foto: Getty Images

8 Reacties
 1. Wouter van Willigen 6 jaar ago

  Na deze – iewat lucky 😉 – overwinning moet ik telkens aan twee dingen denken:
  – Aaron Rodgers carrière begint trekjes te krijgen van de carrière van P.Manning. Fantastische atleten, gezegend met natuurlijk talent, maarrrrr…. elke keer net niet. Grote verschil? IMHO is Rodgers wel een sympathieke gast en heeft hij nog flink wat seizoenen voor zich.

  – Deze overwinning maakt de Hawks voor mij in één klap favoriet. Dit zal ze beslist niet nog een keer gebeuren! IN 206 zijn ze gigantisch genaaid door de refs. Nu flikten ze dat kunstje bijna bij zichzelf. Een betere waarschuwing hadden ze niet kunnen krijgen

  Pats 40% – Hawks 60%

 2. Jelle Achten 6 jaar ago

  Als neutrale toeschouwer was het een mooie wedstrid om te zien vond ik alleen jammer van de vele interceptions

 3. Daniel 6 jaar ago

  Je kunt zo een lijstje van een stuk of 10 plays maken die allemaal de kant van de Seahawks op gingen…als de Packers 1 van die plays maken winnen ze: de onside kick, Clinton-Dix die staat te slapen bij de 2 pt conversion, de fake field goal, de 4e INT van Wilson die om onbegrijpelijke reden niet teruggelopen werd, de Packers die geen stop weten te maken op een 3rd&19 waardoor de drive uiteindelijk een TD oplevert, etc. etc….zelfs de toss van de OT. Je moet de Hawks credit geven voor hoe ze er voor zijn blijven knokken maar over geluk hadden ze ook echt niet te klagen. En verder natuurlijk Wilson die een desastreuze prestatie nog net op tijd om weet te draaien – de laatste 5 minuten stond er een andere QB op het veld.

  Tegelijk krijgen de Packers het deksel op de neus van de gemiste kansen uit het begin van de wedstrijd. Als je twee keer 4th&1 hebt, met een gezonde Lacy in het veld, en beide keren neem je genoegen met een field goal – dan speel je om niet te verliezen. Rodgers speelde niet goed en werd op cruciale momenten in de steek gelaten door z’n ploeggenoten, maar de coach moet zich dit ook aantrekken.

  • Justin Kevenaar 6 jaar ago

   Dat laatste punt is zeker waar. Natuurlijk had Seattle veel geluk, maar McCarthy’s beslissing om tot twee keer toe voor de veilige optie te kiezen kwam de Packers ook duur te staan. In de play-offs speel je om te winnen, en niet om niet te verliezen.

  • Roger Rousseau 6 jaar ago

   Precies Daniel. Denk dat de Packers nog een héél lang off-season zullen beleven met al die gemiste kansen. Al blijft de blunder van Bostick bij de onside-kick natuurlijk allesbeslissend. Boegbeeld van de vechtlust van Seattle was Marshawn Lynch die de Seahawks op sleeptouw nam, waardoor ook Russel Wilson er weer in ging geloven.

 4. Oebele Berend 6 jaar ago

  Wat mij vooral verbaasde was de 4e interception. De speler ging naar de grond zonder een verdediger in de buurt. Dat werd gevierd door zijn teamgenoten alsof ze er al waren met nog ruim 5 minuten te spelen en daarna leveren ze binnen 45 seconden de bal weer over op basis van downs aan de Seahawks.

  • Marc Derix 6 jaar ago

   Hij gaat neer omdat hij niet risico wil lopen op een strip of een fumble. Maar als je ziet hoeveel groen hij nog voor zich heeft. Daar kan hij nog makkelijk 10/15 yrds oppikken, en heeft hij Clinton-Dix ook nog als escorte bij zich. Onbegrijpelijk. Maar hey, een Packers loss, dus ik klaag niet.

   Go Bears!

 5. Jeroen 6 jaar ago

  Wat een prachtige wedstrijd was dit. En dat aan het einde van de wedstrijd de onside kick en 2pnt conversion allebei lukken… wat een droomwedstrijd voor de Seahawks. Terecht dat Wilson het niet meer had na afloop.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen