Seahawks houden huis in Phoenix

Door

De Seattle Seahawks wonnen afgelopen nacht zonder al te veel moeite van de Arizona Cardinals. In Phoenix leek het heel even of de Cardinals wat te halen hadden, maar Russel Wilson en Marshawn Lynch maakte daar in het derde kwart vlug een einde aan. Door de 34-22 eindstand komend de Seahawks op 6-1 en staan daarmee onbetwist bovenaan in de NFC West.

Flitsende start
Het begin van de wedstrijd was volledig voor de Seahawks. Wilson gooide halverwege het eerste kwart zijn eerste touchdown naar Sidney Rice en na een interceptie van Earl Thomas kwam Seattle aan het begin van het tweede kwart op 14-0. Op dat moment leek het alsof de wedstrijd kon gaan eindigen in een monsterscore. De Cardinals hadden niks in te brengen en Wilson kon aanvallend doen waar hij zin in had.

Keerpunt

Dit veranderde echter toen Seattle halverwege het tweede kwart een poging deed een fourth-and-short te verzilveren op het middenveld. Dit mislukte en vervolgens konden de Cardinals gaan aanzetten. Kicker Feely wist een fieldgoal te verzilveren (49 yards) en na een fumble van Wilson maakte running back Rashard Mendenhall er met een touchdown 14-10 van. Vlak voor rust maakte Seattle er nog wel 17-10 van, maar de wedstrijd voelde alsof deze aan het kantelen was.

Beast mode
Na de rust was het echter Marshawn Lynch die in beast mode de Seattle Seahawks weer op afstand bracht. Met twee indrukwekkende runs bracht hij Seattle op één yard van de goalline van de Cardinals waarna Russel Wilson het af wist te maken met nog een touchdown. Na opnieuw een interceptie op Carson Palmer, ditmaal door Brandon Browner, kwam Seattle opnieuw in scoringskans. Ditmaal mocht Lynch het zelf afmaken: 31-13.
Een daaropvolgende fumble van Wilson leidde vervolgens tot niet veel meer dan een fieldgoal waardoor het een moeilijke zaak werd voor de Cardinals. Waren zij aan het eind van de eerste helft bij machten krachtig aan te zetten, Carson Palmer wist het in de tweede helft niet te bolwerken. Met nog een touchdown voor de Cardinals en een fieldgoal voor de Seahawks kwam de eindstand op 34-22. Een terechte weergave van de krachtverhoudingen

Schoonheidsprijs
Vlekkeloos was het allemaal echter niet. Russel Wilson gooide 18 uit 29 voor 235 yards en scoorde drie touchdowns, maar verloor eveneens twee keer de bal na een fumble. Marshawn Lynch noteerde 91 yards en één touchdown en ook receiver Golden Tate mocht vier keer de bal vangen voor een totaal van 77 yards. Aan de kant van de Cardinals gooide Palmer 30 uit 45 voor 258 yards en een touchdown en twee interceptions. De rushing game bleef echter steken op een totaal van 30 yards uit 18 pogingen.
De defense was aan beide zeiden indrukwekkender. De Cardinals wisten 3 sacks te noteren waarbij Wilson tweemaal de bal verloor, de Seahawks noteerde vijf sacks en ook nog eens twee interceptions.

NFC West
In de Westelijke divisie van de NFC wordt het verschil tussen de Seahawks (6-1) en de andere teams nu steeds groter. De Cardinals staan met 3-4 onderaan en het lijkt aan de San Francisco 49ers (4-2) om de Seahawks te gaan achterhalen. Op maandag 28 oktober komt Seattle in actie tegen de St. Louis Rams, die derde staan in de NFC West (3-3). De Arizona Cardinals mogen zondag 27 oktober aantreden tegen de Atlanta Falcons.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen