Seahawks en Packers winnen divisie, Chargers naar play-offs

Door

Green Bay Packers v Chicago Bears

In een allesbeslissende rivalry game tegen de Chicago Bears hebben de Green Bay Packers zich gekroond tot kampioen van de NFC North. Op Soldier Field stapte de ploeg uit Wisconsin, onder aanvoering van Aaron Rodgers (25-39, 318 yards, 2 TD, 2 INT), met een 33-28 overwinning van het veld. 

Met minder dan een minuut te gaan, werd Randall Cobb in de endzone van de Bears gevonden om uiteindelijk de winnende touchdown te scoren. De Bears mochten nog één keer proberen om de vijf punten achterstand ongedaan te maken, maar de laatste pass van Jay Cutler (15-24, 226 yards, 2 TD, 1 INT) werd onderschept door Sam Shields. De Packers ontvangen in de wildcard ronde de San Francisco 49’ers.

3rd and long

  • Heel lang zag het ernaar uit dat de San Diego Chargers zich toch niet zouden plaatsen voor de play-offs. In het zadel geholpen door verliespartijen van andere ploegen, had de ploeg het thuis zwaar tegen de B-garnituur van de al geplaatste  Kansas City Chiefs. Dankzij een sterk vierde kwart en een fieldgoal van Nick Novak in overtime, mogen de Bolts het opnemen tegen de Cincinnati Bengals.
  • Dat de Arizona Cardinals een plek in de play-offs zouden bereiken, was eigenlijk te mooi om waar te zijn. Ondanks een sterke comeback van de thuisploeg, verloor de ploeg van Bruce Arians met 23-20 van de San Francisco 49’ers. Omdat ook New Orleans al vroeg de vloer aanveegde met Tampa Bay, is het seizoen voor de Cards klaar.
  • Geen verrassende ontwikkelingen bij de wedstrijd tussen de Seattle Seahawks en de St. Louis Rams. Door de eenvoudige 27-9 overwinning op St. Louis, hebben de Seahawks, zoals verwacht, een bye in de eerste ronde en het thuisvoordeel tijdens de play-offs.

Fourth down

Slaan of niet, van de refs blijf je af. Kendall Langford (98) wordt uit de wedstrijd gegooid.

langfordd

Het duurt even voordat het kwartje valt, maar het levert wel een touchdown op.pack11

Dit is de bijdrage van Dan Skuta aan de defensie van San Francisco830505643

Scoreboard

San Francisco 49’ers @ Arizona Cardinals 23-20

Green Bay Packers @ Chicago Bears 33-28

Buffalo Bills @ New England Patriots 20-34

Tampa Bay Buccaneers @ New Orleans Saints 17-42                                                              

Denver Broncos @ Oakland Raiders 34-14                                                                          

Kansas City Chiefs @ San Diego Chargers 24-27    

St. Louis Rams @ Seattle Seahawks 9-27

Foto: Getty Images

 

Ook leuk om te lezen