Seahawks domineren in Seattle en verslaan 49ers

Door

San Francisco 49ers v Seattle Seahawks

Het was de wedstrijd waar iedereen reikhalzend naar uitkeek. De twee rivalen uit de NFC West leken voorbestemd om er een geweldig spannende match van te maken, maar net als vorig jaar was het Seattle dat in eigen huis de baas was. In een kolkend Century Link Stadium wonnen de Seahawks met 29-3 van de San Francisco 49ers.

Er waren in totaal zes turnovers, 22 penalties, 60 minuten vertraging dankzij een onweersbui, en de quarterbacks kwamen bij elkaar tot slechts 21 completions voor 269 yards. Het verdiende zeker niet de schoonheidsprijs, maar de Seahawks wisten de fouten te beperken en maakte gretig gebruik van de fouten van San Francisco.

Colin Kaepernick had een zware avond, de jonge quarterback won vorige week nog met San Francisco een shootout tegen Green Bay, ditmaal konden de 49ers echter niks klaarspelen in aanvallend opzicht. Kaepernick gooide drie intercepties, verloor één fumble, en gooide daarmee zijn slechtste wedstrijd uit zijn carrière tot dusver.

Anquan Boldin deelde ook mee in de malaise voor San Francisco, nadat de veteraan vorige week een geweldige prestatie neerzette met 13 recepties had hij er nu slechts eentje. Dat viel voor een groot deel te wijten aan Richard Sherman, die de hele avond niet van Boldin’s zijde afweek.

Al met al was het vooral de Seahawks defensie die weer zijn visitekaartje af gaf, sacks waren er voor de nieuwkomers Michael Bennett en Cliff Avril (laatstgenoemde was vorige week nog geblesseerd) terwijl ook Kam Chancellor en Earl Thomas een interception op hun naam schreven.

Het was voor Kaepernick en de 49ers een wedstrijd om snel te vergeten.
Het was voor Kaepernick en de 49ers een wedstrijd om snel te vergeten.

Aan de andere kant had Russell Wilson een rustige wedstrijd, zijn statistieken waren ook niet indrukwekkend – 8-uit-19 voor 142 yards, één TD en één INT – maar wel genoeg voor de overwinning, het belangrijkste verschil was vooral dat de Seahawks offense slechts één turnover had terwijl de 49ers er maar liefst vijf hadden.

De man van de wedstrijd zou uiteindelijk Marshawn Lynch worden. Beast Mode drukte zijn stempel op de wedstrijd met drie touchdowns, tweemaal over de grond en éénmaal door de lucht zou Lynch voor alle touchdowns verantwoordelijk zijn.

Met de overwinning hebben de Seahawks nu twee wedstrijden gewonnen terwijl San Francisco terug valt naar 1-1. De Seahawks hebben nu negen wedstrijden op rij in eigen huis gewonnen en lijken in deze vorm de favoriet in de NFC.

Ondertussen zullen alle Seattle en San Francisco fans alvast zondag 8 december op hun kalender omcirkelen, dan komen de Seahawks in week 14 op bezoek in Candlestick en is het een mogelijkheid voor de 49ers om wraak te nemen.

Volgende week spelen de 49ers thuis tegen de Indianapolis Colts (1-1). De Seahawks spelen thuis tegen de Jacksonville Jaguars, en Jacksonville-coach Gus Bradley – die vorig jaar nog werkzaam was in Seattle als defensive coordinator – moet dan naar alle waarschijnlijkheid met het slechtste team van de NFL de schade zien te beperken in de onneembare vesting van Seattle.

Het was weer heel lawaaierig in het Century Link Stadium...
Het was weer heel lawaaierig in het Century Link Stadium…

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen