Seahawks coach Carroll breekt lans voor Larry Fitzgerald

Door

Seattle Seahawks v Arizona Cardinals
We zijn het bijna alweer vergeten, maar Larry Fitzgerald is nog altijd één van de beste wide receivers van deze generatie. Het is alleen ontzettend jammer dat hij sinds Kurt Warner de ene na de andere pannekoek als quarterback heeft bij de Arizona Cardinals.

Iemand anders die Fitzgerald wel kan waarderen is Seattle Seahawks coach Pete Carroll. De concurrent van Fitz heeft vorige week een tape gestuurd naar de NFL met plays van Fitzgerald waaruit blijkt dat Fitz ‘the right way’ speelt.

Mentaliteit
Carroll was onder de indruk van Fitzgerald na de met 34-22 gewonnen wedstrijd vorige week:

Ik heb twee plays die Larry maakte ingestuurd. Plays die van de game film ‘afsprongen’. Ik zei na de wedstrijd tegen Larry: jij illustreert de nieuwe mentaliteit perfect. En het is de goede mentaliteit. Met een icoon als hij, ik vond dat gewoon erg krachtig.

Sherman
Carroll doelde vooral op een hit die Fitzgerald maakte op cornerback Richard Sherman. In plaats van met de helm vol op Sherman te gaan gebruikte Fitzgerald zijn schouder en raakte hij Sherman vol in de borst. Na de play tikte Sherman Fitzgerald op de helm, als in: goed gedaan. Carroll:

Het blijft een harde hit. Maar het kon ook een kolossale botsing geweest zijn als hij dat had gewild. Maar dat wilde hij niet. Zijn karakter laat zien dat hij het begrijpt. Dat is ‘cool stuff’ en dat is ook waar de league heen gaat.

Opmerkelijk
Het is hoogst uitzonderlijk dat een coach een speler van een concurrerend team zo een hart onder de riem steekt. Van de 100 video’s die door coaches naar de NFL worden opgestuurd, is het 99 negatief over een speler van een ander team.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Pieter 7 jaar ago

    Dit is dus precies de reden waarom ik fan ben van Seattle: Pete..
    Ok de stad is ook te gek, en de tenues schitterend, goeie spelers.
    Maar die coach maakt het voor mij. De manier waarop hij zijn team stuurt, epic! Ze verdienen de ring!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen