Seahawk Curry verkast naar Oakland

Door

Dit moest het jaar worden waarin Aaron Curry zou bevestigen dat hij zijn hoge draftkeuze in 2009 waard was. In die draft werd de linebacker als vierde door de Seahawks gekozen terwijl andere linebackers als Brian Cushing én Clay Matthews ook beschikbaar waren. De druk op zijn schouders was dan ook enorm. De Raiders bieden een uitweg voor Curry én de Seahawks. 

Achteraf is het altijd makkelijk praten, en het vertrouwen in Curry in 2009 kan de Seahawks moeilijk kwalijk worden genomen. In zijn laatste jaar voor Wake Forest ontving hij de Butkus award, voor de beste linebacker in college football. Hij was meer dan honderd keer betrokken bij een tackle.

Maar voor Seattle liet Curry slechts bij vlagen zien waartoe hij in staat was. Tegen de run was Curry degelijk, maar hij blonk niet uit in de pass-rush en had ook moeite met het verdedigen van slot receivers en tight ends.

Zijn enorme contract ($34 miljoen gegarandeerd) werd vorig seizoen al geherstructureerd en Curry werd afgelopen week in de strijd tegen de New York Giants tegen het einde van de wedstrijd zelfs op de bank gelaten. Daarmee wist de linebacker genoeg. Als Oakland hem niet nu al uit zijn leiden verlost zou hebben zou dit waarschijnlijk toch zijn laatste jaar in Seattle zijn geworden.

Curry is nu de eerste speler die de Raiders hebben binnengehaald sinds het overlijden van Al Davis, die jarenlang over de personeelszaken in Oakland ging. Oakland kent een goede start van het seizoen en hoopt dat Curry een zwalkend linebacker corps, met onder meer blessures voor Rolando McClain (zelf ook een linebacker in een “make or break”-seizoen), komt versterken. De Raiders laten per poging maar liefst 5.2 yard toe aan running backs van de tegenstanders en het is vooral tegen de run waar Curry het verschil kan maken voor de Raiders.

Foto: Zimbio.com

Ook leuk om te lezen