Scutaro, Pagan blijven bij de San Francisco Giants

Door

Hij wilde zelf graag blijven in San Francisco en voor Giants GM Brian Sabean was de 37-jarige shortstop ‘de hoogste prioriteit vanaf dag één’. Het was dan ook geen verrassing dat Marco Scutaro dinsdag tijdens de Winter Meetings in Nashville akkoord ging met een driejarig contract ter waarde van 20 miljoen dollar. “Hij was een groot onderdeel van het succes in 2012”, aldus Sabean.

NLCS MVP

Scutaro maakte snel een naam voor zichzelf in de Bay Area. Hij kwam op 27 juli in een trade over van de Colorado Rockies en noteerde in 61 wedstrijden voor de Giants een .362 slaggemiddelde met drie homeruns en 44 binnen geslagen punten. De veteraan bewaarde zijn beste spel voor de play-offs. Zo sloeg hij in de NLCS tegen de St. Louis Cardinals 14 uit 28 en won hij meer dan terecht de NLCS MVP Award.

‘Never change a winning team’ luidt het motto in San Francisco. Naast Scutaro wist Sabean ook de contracten van Angel Pagan (vier jaar en 40 miljoen dollar) en de linkshandige pitcher Jeremy Affeldt (drie jaar en 18 miljoen dollar) te verlengen. Daarnaast werden de 2014 opties in de contracten van Sabean en manager Bruce Bochy gelicht. Waarom ook niet als je sinds 2010 twee World Series hebt gewonnen?

Brian ‘The Beard’ Wilson free agent

De Giants weigerden afgelopen vrijdag om Brian Wilson een contract voor te leggen. De 30-jarige bebaarde closer is daarmee een free agent. In 2010 noteerde Wilson voor de Giants nog de meeste saves (48) in de Major League, maar vanwege een rechter schouderblessure speelde hij afgelopen seizoen slechts mee in twee wedstrijden. Wilson probeert terug te keren van een Tommy John operatie.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen