Scutaro belangrijk in zege Giants op Cardinals

Door

De San Francisco Giants hebben de tweede wedstrijd in de NLCS in eigen huis winnend afgesloten. In AT&T Park werden maandag de St. Louis Cardinals met 7-1 verslagen. De Giants trekken daarmee de stand in de serie weer gelijk.

Een groot deel van de overwinning kwam tot stand door het sterke pitchen van Ryan Vogelsong. Vogelsong wierp zeven innings, stond slechts vier honkslagen en één run toe. Het enige punt van de Cardinals kwam in de tweede inning tot stand na een double van pitcher Chris Carpenter.

Marco Scutaro

De meest besproken man van de wedstrijd was Giants’ tweede honkman Marco Scutaro. In de eerste inning kwam hij hard in aanraking met Matt Holliday die met een sliding een dubbelspel wilde voorkomen. Scutaro leek aangedaan, maar bleef in de wedstrijd. Dat betaalde zich in de vierde inning terug.

Met alle honken bezet sloeg Scutaro een single waarop drie man van de Giants over de thuisplaat konden komen, waarvan één op een verdedigende fout van Holliday die de bal uit zijn handschoen liet rollen. De stand aan het einde van de vierde inning kwam daarmee op 5-1. Scutaro werd een inning later alsnog naar de kant gehaald en naar het ziekenhuis gebracht voor röntgenfoto’s van zijn heup.

Giants’ manager Bruce Bochy noemde de slide van Holliday op Scutaro ‘illegal’. “Ik wou dat ik de slide eerder was begonnen”, zei Holliday na afloop. “Ik hoop dat hij in orde is, hij is een goede gozer. Ik was meer geïnteresseerd in het opbreken van het dubbelspel dan hem te blesseren.”

Op naar St. Louis

De volgende drie wedstrijden in the best-of-seven serie zijn in St. Louis. De Cardinals hadden in het reguliere seizoen een 50-31 thuis record. Het derde duel staat woensdag op het programma.

Dit artikel is geschreven door Peter Hoogeboom

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen