SCHEMA: Race om laatste tickets NBA play-offs

Door

Dallas Mavericks v Phoenix Suns

Geen wedstrijden in de NBA afgelopen nacht. De teams die nog strijden voor een plaats in de NBA play-offs kunnen zich nog één keer opladen voor de laatste wedstrijden van het reguliere seizoen. Pakken de Atlanta Hawks de laatste ticket in het oosten of zorgen de New York Knicks nog voor een stunt? En welke ploeg valt in het westen buiten de boot? De Dallas Mavericks, Memphis Grizzlies of Phoenix Suns?

Eastern Conference
Volgens de Hollinger Playoff Odds op ESPN maken de Hawks een kans van 97,3 procent op het halen van de play-offs. Atlanta staat op een achtste plaats in het oosten met twee wedstrijden voorsprong op de Knicks (kans van 2,6 procent op play-offs). De Cleveland Cavaliers hopen op een klein wonder met een kans van 0,1 procent.

Hawks
Thuis tegen Detroit, Boston, Miami en Charlotte. Uit tegen Brooklyn en Milwaukee

Knicks
Thuis tegen Chicago en Toronto. Uit tegen Brooklyn en Toronto

Cavaliers
Thuis tegen Detroit en Boston. Uit tegen Milwaukee en Brooklyn

Western Conference
Je maakt meer kans op het winnen van de Staatsloterij dan het voorspellen welke ploegen zich in het westen plaatsen voor de play-offs (de Golden State Warriors zijn nog niet geplaatst, maar maken een kans van 100 procent volgens Hollinger).

De Mavericks (zevende plaats) maken een goede kans op het halen van de play-offs met 86,1 procent, terwijl de Grizzlies (achtste plaats) en de Phoenix Suns (negende plaats) ongeveer gelijkwaardig zijn met respectievelijk 59,3 en 54,6 procent.

Het mooie in de race in het westen is dat de drie ploegen het nog tegen elkaar op moeten nemen. De Suns hebben het zwaarste schema en het ziet er dan ook naar uit dat Goran Dragic & Co de play-offs gaan missen. Zonde.

Mavericks
Thuis tegen San Antonio. Uit tegen Utah, Phoenix en Memphis

Grizzlies
Thuis tegen Miami, Philadelphia en Dallas. Uit tegen Lakers en Phoenix

Suns
Thuis tegen Memphis. Uit tegen New Orleans, San Antonio, Dallas en Sacramento

Foto: Getty Images

5 Reacties
 1. Bahadir 7 jaar ago

  Ik hoop echt op Dallas en Phoenix, aangezien ik hun speelstijl en spelers prefereer boven die van de Grizzlies.

 2. Hopelijk haalt Dallas het, gewoon voor Vince Carter.

 3. Ik ga stil in een hoekje huilen wanneer de Suns het niet halen. Het spel van Goran Dragic is een genot om naar te kijken.

  • Alerk 7 jaar ago

   En de suns hebben ook zo veel moeite gedaan en iedereen verrast. Als de suns het niet halen dan ga ik ook het zelfde doen.

   • Joost 7 jaar ago

    Ik voeg me erb jullie het goed vinden;) toch denk ik dat ze nog een aardige kans maken omdat de grizz nog tegen miami en dallas moeten…

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen