Sanchez treedt langzaam in voetsporen Namath

Door

Tegen de New England Patriots was Mark Sanchez de held. De quarterback van de New York Jets speelde een dijk van een wedstrijd en bracht zijn team voor het tweede opeenvolgende jaar in de AFC Championship game. De vergelijkingen met Jets-icoon Joe Namath zijn niet nieuw, maar na de winst tegen New England weten de fans van New York dat ze een speciale speler als spelverdeler hebben.

Sanchez speelde zijn college-carrière bij de University of Southern California. Hij kwam de school binnen als één van de meest geprezen spelers in het land, maar kwam pas in zijn derde jaar als Trojan als starter aan de bak. In dat jaar, 2008, gooide hij 34 touchdownpassen terwijl hij zijn team naar een 12-1 record en een overwinning in de Rose Bowl leidde. Hij besliste om zijn laatste jaar in college niet te volbrengen, wat publiek werd afgekeurd door toenmalig coach Pete Carroll die tegenwoordig de scepter zwaait bij de Seattle Seahawks. Sanchez werd uiteindelijk in de eerste ronde, als derde keuze, gedraft door de New York Jets.

Brett Favre had net het team verlaten dus was de plaats als quarterback vacant, met Kellen Clemens als grootste tegenkandidaat. Eind augustus 2009 noemde head coach Rex Ryan Sanchez als starter, wat hij tot vandaag de dag nog steeds is. In zijn rookie seizoen gooide hij 12 touchdowns en 20 interceptions, maar kwam toch met de Jets in de AFC Championship game, waar ze tegen de Indianapolis Colts verloren. Dit seizoen begon Sanchez zeer sterk, met 8 touchdownpassen en geen interceptions in 6 wedstrijden. Maar in de laatste 5 wedstrijden gooide hij maar voor 1 score. Nu heeft hij het met een sterke prestatie (3 touchdownpassen, geen interceptions) tegen New England zijn status als ster weer goedgemaakt. Nu op naar Pittsburgh, waar de Jets het zullen opnemen tegen de Pittsburgh Steelers in de strijd om de AFC titel.

Foto: blogs.mirror.co.uk

Ook leuk om te lezen