San Francisco wint met speels gemak van Washington

Door

San Francisco 49ers v Washington Redskins

De San Francisco 49ers (7-4) boekten gisteren een broodnodige overwinning op de zwak spelende Washington Redskins (3-8). Waar vooraf een lastig avondje werd verwacht in de hoofdstad was het San Francisco dat domineerde van begin tot eind. De Redskins kwamen in de tweede helft tot slechts 30 offensive yards en verloren zodoende kansloos met 27-6.

Het duel tussen de 49ers stond vooral in het teken van de twee jonge quarterbacks: Colin Kaepernick en Robert Griffin III. Beide heren hebben het dit seizoen een stuk lastiger dan vorig jaar, en met name RGIII zette deze trend voort. De offense van Washington was nergens toe in staat en Griffin zelf zou tot 127 passing yards komen en één interception. Het gevolg was dat er een massale roep om back-up Kirk Cousins kwam op Twitter:

Aan de andere kant deed Colin Kaepernick het een stuk beter: hij gooide voor 235 yards en drie touchdowns. De laatste keer dat Kaepernick drie touchdowns gooide was in week één tegen de Green Bay Packers. Tot groot genoegen van coach Harbaugh, die reageerde op het feit dat zijn team nog altijd laatste staat in de NFL als het op passing yards aan komt: “Het is leuk om te zetten dat we één aspect echt geweldig hebben uitgevoerd. Maar in deze wedstrijd was het echt cruciaal dat de passing game op gang kwam. Onze jongens leken de boodschappen te hebben begrepen en deden wat er gedaan moest worden.”

Mike Shanahan, die nu op weg lijkt naar de laatste plaats in de NFC East (voor de derde keer in vier jaar), noemde het verlies ‘beschamend’. En het volgende gifje somt de avond, of beter gezegd het seizoen, van de Redskins goed op:

Robert-Griffin-III-hit-in-the-nuts-by-SF-a

 

 

 

 

 

 

 

 

De San Francisco 49ers (7-4) staan door de winst nu zesde in de NFC play-offs stand en mogen volgende week hun kansen op de play-offs vergroten door het in Candlestick op te nemen tegen de St. Louis Rams (5-6).

De Washington Redskins (3-8) lijken alleen nog maar voor de eer te spelen, en zij mogen volgende week tijdens Sunday Night Football (mits de wedstrijd niet wordt verplaatst en wordt vervangen door een meer aansprekende wedstrijd) de New York Giants (4-7) ontvangen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen