Samardzija leidt Athletics in debuut naar overwinning

Door

Toronto Blue Jays v Oakland Athletics

Een dag na de trade tussen de Chicago Cubs en de Oakland Athletics stond Jeff Samardzija op de heuvel in O.co Coliseum in Oakland. De 29-jarige startende werper fleurde zijn debuut voor de A’s op met zeven sterke innings tegen de Toronto Blue Jays (4-2) waarin hij slechts vier honkslagen en een run opgaf.

In Oakland noemen ze Samardzija vanaf nu Shark.

Leading-Off
De Baltimore Orioles gaven tegen de Boston Red Sox een voorsprong van vijf runs uit handen, maar sloegen alsnog toe in de twaalfde inning: 7-6. J.J. Hardy bracht drie runs over de thuisplaat, waaronder de game-winner. Xander Bogaerts ging 2-uit-5 voor de Red Sox met een run en hoopt daarmee de slump achter zich te laten.

Three Strikes
* De Tampa Bay Rays versloegen de Detroit Tigers met 7-3 voor de achtste overwinning over de laatste negen wedstrijden. De ploeg van manager Joe Maddon heeft in de AL East nu een halve wedstrijd voorsprong op de Boston Red Sox nadat ze 39 dagen op rij op de laatste plaats hadden gestaan. All-Star David Price kwam één out te kort voor een complete game.

* Tim Lincecum staat graag tegenover de San Diego Padres. Geen derde no-hitter voor The Freak, maar wel 6 1/3 innings waarin hij slechts drie honkslagen en een run opgaf. De Giants versloegen de Padres met 5-3 en verkleinden de achterstand op de Los Angeles Dodgers in de NL West tot een halve wedstrijd.

* De tiende thuisoverwinning op rij voor de Los Angeles Angels. De Halos waren met 6-1 te sterk voor de Houston Astros dankzij een uitstekende prestatie van startende werper Garrett Richards (7.1 IP, 6 H, 1 R, 1 ER, 1 BB, 11 K).

Seventh Inning Stretch
De St. Louis Cardinals speelden zondag niet tegen de Miami Marlins, maar tegen startende werper Henderson Alvarez. Hij hield over zeven innings de slagploeg van de Cards tot slechts vijf hits en een run, aanvallend noteerde hij drie honkslagen.

Br54OvqCQAA_Llk

Jackie Bradley Jr. met een geweldige vangbal.

Mike Morin met The Play of the Year?

Going Dutch
* Twee honkslagen in vier slagbeurten voor Andrelton Simmons.

* Jonathan Schoop ging 0-uit-1 tegen de Red Sox.

Standings
Naamloos

Overige wedstrijden
Kansas City Royals @ Cleveland Indians 1-4
Milwaukee Brewers @ Cincinnati Reds 2-4
Texas Rangers @ New York Mets 4-8
Arizona Diamondbacks @ Atlanta Braves 3-1
Chicago Cubs @ Washington Nationals 1-2
Philadelphia Phillies @ Pittsburgh Pirates 2-6
New York Yankees @ Minnesota Twins 9-7
Seattle Mariners @ Chicago White Sox 0-1
Los Angeles Dodgers @ Colorado Rockies 8-2

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen