Salt Lake overklast Seattle Sounders: 3-0

Door

Het eerste halve finaleduel in Amerika is geëindigd in een ruime overwinning voor Real Salt Lake. Álvario Saborío was de grootste plaaggeest voor de defensie van de Sounders. Hij scoorde twee keer in Rio Tinto Stadium. Het andere doelpunt kwam op naam van Ned Grabavoy. Wil Seattle Sounders zich nog plaatsen, volstaat komende woensdag enkel nog een grote overwinning.

Salt Lake startte in de wedstrijd van vannacht erg sterk. In het eerste half uur had het team zeker drie grote mogelijkheden, maar de aanval stuitte op de goed keepende Kasey Keller. Vlak voor rust was het dan toch raak. Uit een pass van Wingert scoorde Saborío op het randje van buitenspel zijn eerste doelpunt. Net na de pauze was het opnieuw de aanvaller die raak schoot. Ditmaal op aangeven van spelmaker Morales. Met een fraai hakje achter het standbeen verschalkte de spits de keeper.

Het grote overwicht van Salt Lake werd vooral duidelijk in de statistieken; Seattle kwam in de hele wedstrijd tot geen enkel schot op doel, de thuisploeg nam het goal van goalie Keller liefst 11 (!) keer gericht onder vuur.

Seattle-coach Sigi Schmid probeerde met enkele wissels na een uur de wedstrijd nog te kantelen. Er kwam meer lijn in het spel van de uitploeg, maar verder dan enkele pogingen van afstand kwam het niet. In de counter was Salt Lake ondertussen nog veel gevaarlijker. Omdat de Sounders niet tot scoren kwamen, had Real de kans om uit te lopen. Vlak voor tijd (88.) profiteerde invaller Grabavoy van de ontstane ruimte en onoplettendheid in de verdediging van Seatlle. In de rebound prikte hij de derde goal van de avond binnen.

Aankomende woensdag staat de return op het programma. Dan ontvangt Seattle Sounders Salt Lake in eigen huis. In die wedstrijd kan Seatlle waarschijnlijk weer beschikken over ex-Ajacied Mauro Rosales.

Vanmiddag lokale tijd staan de ander drie duels in de semi-finals op het programma:

New York Red Bulls – Los Angeles Galaxy  (3 PM; 20.00u. NL tijd)
Philadelphia Union – Houston Dynaom ( 5 PM; 22.00u. NL tijd)
Colorado Rapids – Sporting Kansas City ( 07.30 PM; 02.30 NL tijd)

Foto: Goal.com

Ook leuk om te lezen