Salazar raakt oog kwijt dankzij bizar incident

Door

Luis Salazar, manager van het Atlanta Braves minor league team, heeft een oog verloren nadat hij in het gezicht geraakt werd door een baseball.

Fran Wren, general manager van de Braves, zei woensdag dat de dokters zijn oog niet meer konden redden. Salazar is aan het revalideren van zijn verwondingen en werd verwacht om Lynchburg van de Class A Carolina League te coachen dit jaar.

De 54-jarige Salazar stond tegen de railing van de dugout tijdens de wedstrijd tuusen de Braves en de St. Louis Cardinals toen er een foute bal zijn richting uitkwam.

Hij kon die niet op tijd ontwijken en viel de dugout binnen. De wedstrijd lag 20 minuten stil terwijl een helikopter Salazar naar een ziekenhuis bracht in Orlando.

McCann, de speler die de foute bal sloeg, was aangedaan door het voorval en kwam niet meer terug om te spelen. Hij bezocht Salazar in het ziekenhuis en houdt contact. ,,Het is zoiets vreemds wat gebeurde,” zei McCann de dag achter het accident. ,,Zo onfortuinlijk, je voelt je radeloos.”

Wren zei dat Salazar een week thuis zal doorbrengen en dan zal terugkeren naar de Braves als spring training begint. De minor leagues starten op 7 april. Salazar was deze week als extra coach aanwezig voor de Braves gedurende Spring Training.

Salazar zit in zijn eerste seizoen bij de Braves. Hiervoor was hij eerder werkzaam als coach bij de Los Angeles Dodgers. Hij speelde 12 seizoen in de Major Leagues en speelde in 1984 voor de San Diego Padres in de World Series.

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen