Saints nemen afscheid van Shockey

Door

Ondanks dat zijn contract (4,2 miljoen dollar basisloon) nog een jaar doorliep, hebben de New Orleans Saints besloten afscheid te nemen van tight end Jeremy Shockey. De ploeg verkiest de ontwikkeling van Jimmy Graham, die zijn tweede jaar als prof ingaat.

,,Beslissingen als deze zijn nooit gemakkelijk,” aldus general manager Mickey Loomis. ,,We wensen hem het allerbeste.”

Saints-coach Sean Payton: ,,Jeremy heeft een grote rol gespeeld bij het winnen van onze Super Bowl. Hij was erg belangrijk voor onze aanval, zowel als receiver als als run blocker.”

Shockey, een voormalige Miami Hurricane, werd in 2002 door de New York Giants als veertiende pick in de eerste ronde gedraft. Met die Giants (XLII) en de Saints (XLIV) won hij twee Super Bowls. Hij kwam in zijn negen jaar als prof tot 496 receptions, 5.557 receiving yards en 32 touchdowns.

De laatste jaren werd de dertigjarige tight end echter geplaagd door verscheidene blessures, die hem ook het afgelopen seizoen drie duels aan de kant hielden. Niettemin kwam hij nog tot dik 400 receiving yards en drie touchdowns.

,,It’s business, en daar heb ik begrip voor,” reageerde Shockey. ,,Ik zal nu m’n stinkende best gaan doen voor iemand anders. Degene die me krijgt, is spekkoper.”

Om er op zijn Twitter-account nog aan toe te voegen: ,,Ik zal me m’n tijd in New Orleans altijd blijven herinneren, wat een stad. Nu op naar het volgende hoofdstuk, de Deep Unknown.”

Foto: 43.bp.blogspot.com

Ook leuk om te lezen