Saints boeken indrukwekkende zege op Packers

Door

Green Bay Packers v New Orleans Saints

De New Orleans Saints (3-4) hebben nog steeds meer verloren dan gewonnen, maar de prestatie van gisteravond moet de burger moed geven in New Orleans. In de Superdome wonnen de mannen van Sean Payton met 44-23 van de Green Bay Packers (5-3) die daarmee voor het eerst sinds vier weken weer eens verloren.

Drew Brees was de man van de avond: hij gooide 27-uit-32 voor 311 yards en drie touchdowns. Daarnaast zorgde ook rookie wide receiver Brandin Cooks eindelijk eens voor wat highlights. Hij scoorde twee touchdowns en hij was goed voor de meest spectaculaire vangbal van de avond:

Voor Aaron Rodgers en de Green Bay Packers was het een avond om te vergeten. Rodgers, die voor de wedstrijd een TD/INT ratio van 18:1 had, werd maar liefst twee keer onderschept en ook een onverwachte onside kick in het eerste kwart leidde niet tot een gewenst resultaat:

First Down

De Arizona Cardinals (6-1) blijven maar winnen. In een topper won de ploeg met 24-20 van de Philadelphia Eagles (5-2) waardoor het nu samen met de Dallas Cowboys (6-1) bovenaan staat in de NFC.

Voor de Philadelphia Eagles was het vooral een wedstrijd van gemiste kansen. Tot tweemaal toe verloor de ploeg de bal in de redzone, eenmaal door een fumble van Josh Huff, en eenmaal vanwege een interception van Nick Foles:

Meerdere malen zou de Cardinals-defensie de ploeg in de wedstrijd houden, en hierdoor kon Carson Palmer aan het einde zijn ploeg naar de overwinning dirigeren met een geweldige worp richting John Brown:

Third and long

* Wat een prestatie van Pittsburgh Steelers-quarterback Ben Roethlisberger. De Steelers (5-3) wonnen in een scoringsfestijn met 51-34 van Andrew Luck en de Indianapolis Colts (5-3) waarbij Roethlisberger maar liefst zes touchdowns gooide. Dit was een franchise record evenals zijn 522 passing yards waarmee hij in de NFL-recordboeken momenteel op een vierde plek staat wat betreft ‘meeste passing yards in één wedstrijd.’

* Het was niet altijd even mooi, maar de Cleveland Browns (4-3) deden thuis genoeg om voorbij de Oakland Raiders (0-7) te komen en wonnen met 23-13. Pas in het vierde kwart wisten de Browns, die verder een slordige wedstrijd speelde, de wedstrijd te beslissen. Verder was het enige hoogtepunt misschien wel de aanwezigheid van de nieuwe koning in Cleveland:

* Sommige teams zijn inmiddels al halverwege het seizoen in de NFL, en als de play-offs vandaag zouden beginnen zou het plaatje er als volgt uit zien:

Playoffs ended today

Extra Point

De Saints wonnen, maar toch vond Rob Ryan een reden om flink te schelden op national television. Misschien heeft het iets te maken met het dramatische spel van de ploeg van zijn broer Rex.

De Eagles maakten niet alleen aanvallend foutjes:

En Jeremy Maclin schakelde op geweldige wijze een Gatorade-tafel uit:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen