Ryan Mallett ontslagen na gemiste vlucht naar wedstrijd

Door

arkansas-ryan-mallett
De Houston Texans hebben quarterback Ryan Mallett ontslagen. De backup miste zaterdag het vliegtuig van het team naar Miami, waar de Texans uitkwamen tegen de Dolphins. Mallett moest hierdoor met een lijndienst naar de wedstrijd worden gevlogen. De quarterback zat zondag nog gewoon op de bank voor het geval er wat met Brian Hoyer zou gebeuren, maar is vandaag toch ontslagen door de ploeg. De Texans zullen waarschijnlijk T.J. Yates contracteren als nieuwe vervanger voor Hoyer.

Het is niet het eerste incident met Mallett in de hoofdrol. Eerder dit seizoen miste hij al een training nadat concurrent Brian Hoyer de startende quarterback werd voor de eerste wedstrijd. Hoyer presteerde echter ondermaats en al tijdens de eerste wedstrijd verving Mallett de startende Hoyer. De vier wedstrijden erna mocht Mallett beginnen, zonder veel resultaat. De Texans hebben dit seizoen pas twee wedstrijden gewonnen en Hoyer wist zijn basisplaats weer terug te veroveren.

Voor het enfant terrible van de Texans was het reden om zich opnieuw te misdragen. Zaterdag miste hij eerder op de dag al teambesprekingen voor de wedstrijd, naar eigen zeggen door het drukke verkeer in de stad. Na deze twee incidenten wilde coach Bill O’Brien Mallett eigenlijk al direct ontslaan, maar de club wilde niet met maar een quarterback aantreden tegen de Dolphins. Op dit moment is Hoyer namelijk de enig overgebleven quarterback op het roster van de Texans, want derdekeus Tom Savage is geblesseerd en Zac Dysert is lid van de practice squad. Het ontslag van Mallett kwam daardoor dan ook niet als een verrassing.

De Texans willen daarom een extra quarterback als backup van Hoyer en dit wordt waarschijnlijk T.J. Yates. Yates werd in 2011 al gedraft door de Texans en was de starter tijdens de eerste play-off zege van de Texans.

Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. D.N. 5 jaar ago

    Wat een kwal. Ik zou er niet rouwig om zijn als hij nooit meer aan de bak komt.

  2. Robert 5 jaar ago

    Wat een gast. Je bent al een van de weinige die in de NFL mag spelen, en dan ga je je zo gedragen. Naast hem helaas nog vele anderen die er met de pet maar gooien.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen