Russisch pokeren met KHL contracten

Door

Door de lock-out hebben enkele bekende, vooral Russische, spelers de overstap van de NHL naar de KHL gemaakt. Er gaan nu Russische stemmen op die zeggen dat de tijdelijke overstap wel eens een definitieve kan worden.

Washington Capitals captain Alexander Ovechkin komt tijdens de lock-out uit voor Dynamo Moskou. Hij gaf al snel aan te overwegen in de KHL te blijven spelen als de NHL en de spelersvakbond niet tot een redelijk akkoord komen. Afgelopen week kreeg hij bijval van Philadelphia Flyers-goalie Ilya Bryzgalov, die tijdens de lock-out speelt voor CSKA Moskou. Volgens hem zou het goed kunnen dat Russische spelers ook na de lock-out beslissen in de KHL te blijven.

Via TSN zegt hij: “Ik denk dat sommige spelers niet terug zullen keren naar de NHL omdat we hier alles hebben dat nodig is en enkele grote bedrijven goed geld willen betalen aan de spelers. Zeker Russische spelers die voor hun eigen fans en familie kunnen spelen en daarbij zelfs meer geld kunnen verdienen dan in de NHL.”

Zowel Ovechkin als Bryzgalov staan nog zes jaar bij hun NHL-teams onder contract. Het contract van Ovechkin heeft een totale waarde van 124 miljoen dollar, dat van Bryzgalov 51 miljoen. Het lijkt ons stug dat commissioner Gary Bettman er namens de NHL een dusdanig akkoord uit sleept dat NHL-spelers er financieel zo hard op achteruit gaan dat ze definitief naar de commercieel veel minder aantrekkelijke KHL zullen vluchten. Al hopen wij dat deze waarschuwing van Ovechkin en Bryzgalov zal bijdragen aan een snelle oplossing in het conflict, Bettman zal het waarschijnlijk niet als veel meer zien dan een overijverige vorm van blufpoker spelen.

Ook leuk om te lezen