Burnett flirt met no-hitter, Royals stoppen Braves

Door

St. Louis Cardinals v Pittsburgh Pirates

A.J. Burnett stak gisteren in uitstekende vorm tegen de Cardinals (8-6). De startende werper van de Pirates (7-7) stuurde de eerste zestien Cardinals onverrichter zake terug naar de dug-out, totdat Carlos Beltran in de zevende inning met een tweehonkslag een einde maakte aan de no-hitter-droom van Burnett. Het optreden van de pitcher was meer dan voldoende voor de winst van de Pirates, die zelf vijf keer tot scoren kwamen.

Kansas City Royals (8-6) @ Atlanta Braves (12-2) 1-0

De Royals maakten gisteren een einde aan de winning streak van de Braves, die hiermee op tien bleef steken. De thuisploeg had geen enkel antwoord op het sterke werpen van Wade Davis, die in zeven innings slechts vijf honkslagen hoefde toe staan en goed was voor zeven strikeouts. Vervolgens hield ook de bullpen de Braves van het scoren af waardoor de RBI single van Jeff Francoeur in de vierde inning genoeg was voor de overwinning.

Houston Astros (4-11) @ Oakland Athletics (12-4) 5-7

Astros-starter Bud Norris kwam de eerste inning niet door en werd na slechts twee outs al naar de kant gehaald. In totaal kwamen de A’s in deze inning zes keer tot scoren en dit was uiteindelijk genoeg voor de overwinning. De ploeg uit Houston kwam laat in het duel nog wel terug tot 7-5 maar closer Grant Balfour gooide vervolgens alsnog de wedstrijd in het slot.

Philadelphia Phillies (6-9) @ Cincinnati Reds (8-7) 0-1, 2-11

Nadat de Reds de wedstrijd die dinsdag vanwege de regen werd gestaakt binnen negen minuten hadden beslist, werden de Phillies in het andere duel op die dag ook verslagen. Het verschil tussen de twee ploegen was dit keer veel groter. De grote uitblinker aan de kant van de thuisploeg was Mike Leake. De pitcher gooide niet alleen zeven sterke innings waarin hij voor zeven strikeouts tekende en slechts drie hits tegenkreeg, ook aanvallend was hij van grote waarde. Leake noteerde in totaal namelijk drie honkslagen, sloeg één punt over de plaat en zorgde zelf ook nog voor drie runs.

Detroit Tigers (9-5) @ Seattle Mariners (6-10) 2-1/14 innings

De langste wedstrijd van de dag was die tussen de Tigers en Mariners. Na de eerste negen innings stond er een 1-1 tussenstand op het bord, waardoor er dus extra innings nodig waren om de wedstrijd te beslissen. De bezoekers kwamen in de veertiende inning op een 2-1 voorsprong, waarna Joaquin Benoit de wedstrijd uit mag gooien. Dit lukte al waren de Mariners nog dicht bij de gelijkmaker. Mede dankzij een sterke aangooi van Torii Hunter vanuit het rechtsveld kon Justin Smoak na een tweehonkslag van Dustin Ackley op de thuisplaat echter worden uitgetikt door catcher Brian Pena.

Overige uitslagen:

Arizona Diamondbacks (8-6) @ New York Yankees (8-5) 3-4

Boston Red Sox (10-4) @ Cleveland Indians (5-8) 6-3

Tampa Bay Rays (5-9) @ Baltimore Orioles (7-7) 6-2

Chicago White Sox (7-8) @Toronto Blue Jays (6-9) 7-0

Washington Nationals (9-6) @ Miami Marlins (3-12) 6-1

San Francisco Giants (9-6) @ Milwaukee Brewers (5-8) 3-4

San Diego Padres (5-10) @ Los Angeles Dodgers (7-8) 7-2

Texas Rangers @ Chicago Cubs afgelast

Los Angeles Angels @ Minnesota Twins afgelast

New York Mets @ Colorado Rockies afgelast

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen