Royals scoren vijf runs in zesde inning, verslaan Giants

Door

World Series - San Francisco Giants v Kansas City Royals - Game Two

De Kansas City Royals scoorden tegen de San Francisco Giants vijf runs in de zesde inning en brachten de stand in de World Series op gelijke hoogte (1-1) dankzij een 7-2 overwinning. Billy Butler zette de Royals op voorsprong met een go-ahead RBI-single, gevolgd door een two-run double van Salvador Perez en een two-run homer van Omar Infante. De gevreesde Kansas City-bullpen gooide de wedstrijd in het slot.

Na de kansloze nederlaag in Game 1 toonde de ploeg van manager Ned Yost veerkracht en een vechtersmentaliteit. En nadat de Royals een 7-2 voorsprong hadden genomen raakten Perez en Giants-reliever Hunter Strickland zelfs betrokken in een opstootje.

Yost ging, voor zijn doen, al vroeg in de wedstrijd naar zijn bullpen nadat rookie-startende werper Yordano Ventura een sterke 5 1/3 innings had gegooid met slechts twee runs tegen. Kelvin Herrera maakte de laatste twee outs in de zesde inning en keerde terug voor een puntloze zevende inning.

Wade Davis gooide een puntloze achtste inning met twee strikeouts en closer Greg Holland trok in de negende inning de overwinning over de streep.

De World Series verplaatst zich nu naar San Francisco waar in het AT&T Park drie wedstrijden op het programma staan. Jeremy Guthrie begint vrijdag in Game 3 op de heuvel voor de Royals, terwijl de Giants op een 2-1 voorsprong proberen te komen met de hulp van startende werper Tim Hudson.

Tot slot de samenvatting van Game 2:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen