Royals pakken koppositie in AL Central van Tigers

Door

Oakland Athletics v Kansas City Royals

De Kansas City Royals versloegen in eigen huis de Oakland Athletics met 3-2 voor de achtste overwinning op rij en de koppositie in de AL Central divisie. Op 21 juli hadden de Royals nog een achterstand van acht wedstrijden op de Detroit Tigers, maar sindsdien won Kansas City zestien van de laatste negentien wedstrijden.

Nadat rookie Yordano Ventura na zes sterke innings naar de kant ging, lukten het de A’s niet om tegen de bullpen van de Royals tot score te komen. Kelvin Herrera gooide een perfecte zevende inning, Wade Davis kende geen problemen in de achtste en closer Greg Holland stelde in de negende inning de zege veilig.

Leading-Off
Leuk die Royals, maar er is slechts één koning in de Major League. De Seattle Mariners versloegen de Toronto Blue Jays met 11-1 met opnieuw een heersende Felix Hernandez op de heuvel. King Felix gaf slechts één run op over zeven innings voor zijn zestiende start op rij waarin hij twee runs of minder tegen kreeg over zeven innings.

Three Strikes
* De Baltimore Orioles verstevigden de koppositie in de AL East dankzij een 11-3 overwinning op de New York Yankees. Nederlander Jonathan Schoop had een groot aandeel in de zege met een three-run homer in de achtste inning.

* Giancarlo Stanton sloeg homerun nummer 30 en 31 van het seizoen en de Miami Marlins klopten de St. Louis Cardinals met 6-5. Stanton heeft dit seizoen zeven homeruns geslagen van 450+ foot, meer dan elk team in de Majors (!).

* De laatste zeven outs van de wedstrijd gingen via een strikeout en de San Diego Padres versloegen de Colorado Rockies met 4-3. Nog meer goed nieuws. Top prospect Rymer Liriano maakte zijn MLB-debuut voor San Diego en ging 0-uit-2 met een RBI.

Seventh Inning Stretch
Het zat de Detroit Tigers maandag in Pittsburgh niet mee. The Buccos waren met 11-6 te sterk, Justin Verlander verliet vroeg de wedstrijd met klachten aan de schouder en zelfs de bat boy van de Tigers haalde het eind van de wedstrijd niet.

Gratis kip in The Kings Court!

Going Dutch
* Jonathan Schoop ging 2-uit-4 tegen de Yankees met twee runs en drie RBI’s.

Overige wedstrijden
New York Mets @ Philadelphia Phillies 5-3
Los Angeles Dodgers @ Atlanta Braves 6-2
Tampa Bay Rays @ Texas Rangers 7-0
Milwaukee Brewers @ Chicago Cubs 3-1
Minnesota Twins @ Houston Astros 4-2

Standings
Naamloos

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Marco Post 6 jaar ago

    Kings Court in Seattle. Geweldig en wat een sfeer!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen