Royals één overwinning verwijderd van World Series

Door

ALCS - Baltimore Orioles v Kansas City Royals - Game Three

De Kansas City Royals wonnen vannacht met 2-1 van de Baltimore Orioles en hebben nu nog één overwinning nodig om de World Series te bereiken. De ploeg van coach Ned Yost speelde opnieuw zowel aanvallend als verdedigend erg sterk.

De O’s namen in de tweede inning een 1-0 voorsprong dankzij een RBI double van korte stop J.J. Hardy. In de vierde inning trokken de Royals de stand gelijk. Outfielder Alex Gordon sloeg een RBI groundout. Lorenzo Cain zorgde voor het punt.

Twee innings later kwam Kansas City op voorsprong. Dit keer kwam de RBI op naam van Billy Butler. De aangewezen slagman sloeg een sacrifice fly. Nu was het Jarrod Dyson die over de thuisplaat kwam. De Royals zouden dankzij opnieuw een sterk optreden van de bullpen de stand vasthouden.

Cain
Royals-outfielder Cain speelde wederom een goede wedstrijd. Hij sloeg twee honkslagen in vier slagbeurten en heeft nu een slaggemiddelde van .667 (8-uit-12) in de ALCS.

Bullpen
De bullpen van de Royals speelde opnieuw een belangrijke rol in de overwinning. Startende werper Jeremy Guthrie hield het vijf innings vol en kreeg één earned run tegen. Daarnaast noteerde hij twee strikeouts. Vervolgens zouden Jason Frasor, Kelvin Herrera, Wade Davis en Greg Holland allemaal één inning gooien. Zij zouden geen hits tegen krijgen en gooiden daarnaast drie strikeouts. Holland noteerde zijn derde save.

Defense
Naast de bullpen was ook Mike Moustakas erg belangrijk. De derde honkman maakte een aantal geweldige vangballen.

Volgende wedstrijd
Beide teams spelen vanavond de vierde wedstrijd. Miguel Gonzalez is de startende werper voor de O’s. Jason Vargas begint op de heuvel voor de Royals. De wedstrijd begint om 22:00 (Nederlandse tijd).

Foto’s: Getty Images

1 Reactie
  1. Guus 6 jaar ago

    Het blijft toch prachtig om ieder jaar weer te zien. Teams die in regular season nog bejubeld worden en met de nodige slagkracht een schitterend record neerzetten worden helemaal lamgelegd in het postseason. Teams met een complete pitching staff, goede defense, het vermogen tot het spelen van small ball en die om kunnen gaan met de spanning redden het daarentegen wel. En zo hebben we dadelijk mogelijk een World Series tussen de nummer 2 van de zwakste AL-divisie en de nummer 2 van de zwakste NL-divisie. Zou iemand daar z’n geld op hebben gezet?

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen