Roy hangt zijn sneakers op

Door

Brandon ‘The Natural’ Roy zal niet langer in een Trailblazers uniform te zien zijn. De 27-jarige shooting guard gaat met vervroegd pensioen na aanhoudende knieblessures. Hij werd gezien als een van de nieuwe gezichten van de jonge Trailblazers.

Coach Nate McNillan bevestigde vrijdag dat Roy medisch pensioen zou aanvragen en dat zijn speler dus niet zou verschijnen op het traininskamp. Maandag nog werd gezegd dat Roy gezond was en dat hij heel graag zijn team zou helpen naar een hoger niveau te brengen. Donderdag werd Roy’s status echter geëvalueerd en daaruit bleek dat zijn beide knieën geen zesde seizoen zouden aankunnen.

Roy speelde vijf seizoenen voor de Blazers en kende al van bij het begin van zijn profcarrière knieblessures. Hij onderging meerdere operaties maar die bleken geen beterschap te brengen. Roy veranderde bijna op eigen houtje de reputatie van de Blazers van de ‘Jail Blazers’, met verschillende probleemkinderen, naar een volwaardig team die meedeed voor de medailles.

Naast de problemen die de Blazers al kenden met Greg Oden is het verlies van Brandon Roy een opdoffer voor de fans van Portland. Zowel Oden als Roy werden gezien als fan favourites. Oden speelt minstens nog één jaar bij de Blazers en herstelt nog steeds van een blessure die hij in 2009 opliep. Oden wordt meer en meer vergeleken met Sam Bowie (center die tweede werd geselecteerd door de Blazers in 1984 – boven Michael Jordan – en een heel korte carrière kende na blessures).

Wesley Matthews zal wellicht Roy’s plaats innemen als starter op de shooting guard.

Foto: www.cbssports.com

Ook leuk om te lezen