Rondo maakt het verschil tegen Spurs

Door

Rajon Rondo speelde woensdagavond zijn derde wedstrijd sinds zijn rentree na een enkelblessure. Waar hij de vorige twee wedstrijden het nog rustig aan deed, maakte hij in het thuisduel tegen de San Antonio Spurs duidelijk het verschil voor de Boston Celtics.

De Celtics-point guard had tweëentwintig assisten, twaalf rebounds en tien punten. Het was voor de elfde keer in zijn carrière dat hij een triple-double kon noteren. Daarnaast pakte Rondo ook nog zes steals om er mede voor te zorgen dat de Celtics de Spurs met 105-103 de baas bleven in eigen huis. ,,Ik voel mij steeds sterker worden,” vertelde de man-of-the-match na afloop. ,,Dat kon je vanavond ook wel zien. Ik durf mijn enkel steeds meer te belasten.” Rondo mist door de enkelblessure zeven wedstrijden op rij voor de ploeg uit Boston.

,,Hij maakte vanavond absoluut het verschil,” erkende Celtics-captain Paul Pierce. ,,Rebouden, assists geven. Hij deed het allemaal vanavond. Doc (Rivers,red.) is ook een tijdje bezig met hem over dat hij zelf meer moet schieten. Vanavond liet hij zien dat hij dat inmiddels ook beheerst.”

Het was woensdagavond het treffen tussen de twee beste teams uit de NBA. De Spurs (29-6) verloren echter voor de tweede keer op rij, nadat het maandagavond al dik had verloren van de New York Knicks met 128-115. ,,We zijn niet tevreden met ons spel op dit moment,” liet Spurs-forward Tim Duncan weten. ,,Het maakt ons ook niet uit wat ons record op dit moment is. Het enige dat ons interesseert is dat we onze vorm weer terugkrijgen. Als we zo blijven verdedigen als vanavond, dan kunnen we moeilijk tevreden zijn.”

De Celtics schoten 61,3 procent raak en dat was het hoogste percentage dat een tegenstander van de Spurs had bereikt sinds 1988. ,,Het zegt wel wat dat we slechts met twee punten verschil winnen, ondanks het hoge schotpercentage. Dat we zo’n hoog percentage nodig hebben om een thuiswedstrijd te winnen, zegt denk ik genoeg over de kwaliteiten van de Spurs. Ze zijn echt een topteam,” stelde Celtics-coach Doc Rivers.

Foto: deportes.orange.es

Ook leuk om te lezen