Rol Mason bij Jets alweer uitgespeeld

Door

De hereniging van coach Rex Ryan en receiver Derrick Mason heeft welgeteld vijf speeldagen geduurd en is uitgelopen op een grote teleurstelling. Zowel de receiver zelf als de organisatie van de Jets zag geen heil meer in een langer verblijf van de slotreceiver, waarvan coach Ryan voorspelde dat hij dit jaar rond de tachtig receptions zou mogen bijschrijven aan zijn totaal. 

Het werden er slechts dertien. Tegen de Patriots ving Mason zelfs maar één pass. Daags na de wedstrijd verzekerde Ryan dat Mason nog wel degelijk in de plannen van de Jets voorkwam, maar toen de Houston Texans informeerden naar de prijs voor de voormalige Tennessee Titan en Baltimore Raven waren alle partijen er snel uit.

Ook de ontwikkeling van rookie Jeremy Kerley wordt door de Jets aangedragen als een reden om Mason te laten verkassen, hoewel de voormalige TCU speler pas drie passes wist binnen te halen. Kerley verving Mason tijdens de wedstrijd tegen de Patriots en wist één keer de endzone te vinden.

In de New Yorkse media verschenen in de aanloop naar de wedstrijd tegen de Patriots berichten over de onvrede van Mason en collega-receivers Santonio Holmes en Plaxico Burres met het functioneren van offensive coordinator Brian Schottenheimer. De Jets spraken die berichten tegen, maar enkele van Mason’s  uitlatingen in de pers over de sputterende aanval van New York kwamen niet goed aan.

In Texas kunnen ze nog wel een extra receiver gebruiken. Het receiver corps van coach Gary Kubiak kampt met een flink aantal blessures, waaronder ook ster-receiver Andre Johnson. Johnson is nog een aantal weken uitgeschakeld en Mason zal samen met Jacoby Jones en Kevin Walter de last in zijn afwezigheid moeten dragen.

Foto: nj.com

Ook leuk om te lezen