Roger Bernadina tekent bij Philadelphia Phillies

Door

Los Angeles Dodgers v Washington Nationals
Nederlander Roger Bernadina blijft in de National League East. De center fielder heeft vandaag getekend bij de Philadelphia Phillies, nadat hij vandaag gereleased werd door de Washington Nationals. De Phils hebben The Shark direct toegevoegd aan het 25-man roster en hij kan daarmee vanavond tegen de Colorado Rockies al in actie komen.

Minder jaar
Voor Bernadina is dit niet zo’n goed seizoen als vorig jaar. Had hij in 2012 nog een .291 slaggemiddelde in 129 wedstrijden, dit jaar is hij slechts 85 wedstrijden in actie gekomen en heeft daarin een .178 slaggemiddelde.

Bij de Phillies krijgt Bernadina een frisse start en dat zou wel eens goed kunnen zijn voor zijn carrière.

Phillies
Bernadina komt bij de Phillies terecht in een ploeg vol met veteranen als Ryan Howard, Michael Young, Cliff Lee, Jimmy Rollins en Chase Utley. De 29-jarige speler van Curaçao neemt de plek op het roster in van Michael Martinez, die naar AAA is gestuurd.

Dit betekent niet dat Bernadina na dit jaar een free agent is. Als de Phillies het willen kunnen ze hem gewoon een nieuw contract aanbieden, aangezien Bernadina pas na 2015 voor free agency in aanmerking komt.

Nationals
De beslissing om Bernadina op waivers te zetten en uiteindelijk te releasen kwam nadat ze David DeJesus van de Chicago Cubs overnamen. DeJesus is een duidelijke upgrade over Bernadina, zeker gezien hoe hij dit seizoen speelt.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen