Rockies kiezen met vertrek van Jimenez voor toekomst

Door

Zondag 31 juli stond bij alle GM’s rood omcirkeld. Het was de dag dat zij nog volop konden werken aan het versterken van hun eigen team. Traditiegetrouw wordt er vlak voor het verstrijken van de trade deadline nog flink onderhandeld.

Hoewel de trade van Ubaldo Jimenez niet onverwacht is, blijft het wel de meest opvallende transfer. Colorado Rockies laten hun eigen opgeleide ace gaan naar Cleveland Indians.

Als 17-jarige kwam hij bij de franchise. In de afgelopen tien jaar ontpopte hij zich als een sterke werper. Zo was hij een belangrijke troef in 2007 toen de Rockies de World Series bereikten, gooide hij vorig jaar een no-hitter en was hij de startende pitcher namens de National League in de All Star Game.

Toch is dat allemaal niet genoeg. General manager van de Rockies Dan O’Dowd verklaart dat hij met pitchers Alex White en Joe Gardner, top pick Drew Pomeranz en Matt McBride van Cleveland vooral aan de toekomst heeft gedacht van zijn team.

,,In deze business moet je altijd vooruitkijken. Morgen staat namelijk al snel voor de deur. We hebben het gevoel dat we met het verkregen talent de juiste beslissing hebben genomen. Dit is puur een honkbalbeslissing geweest”, is zijn antwoord.

En zoals al was aangekondigd hebben Pittsburgh Pirates zich geroerd op de markt. Met Derrek Lee en Ryan Ludwick moeten zij tot het einde blijven strijden om de titel in de National League Central.

,,We hebben twee veteranen die goed kunnen slaan toegevoegd aan het team. Beiden hebben eerder al tot laat in het seizoen belangrijke wedstrijden gespeeld. We hebben ervaring en volwassenheid gehaald naar ons clubhuis en spelers die de jonge jongens verder kunnen helpen met hun ontwikkeling”, klinkt Neal Huntington, general manager van de Pirates, tevreden.

Foto: cleveland.com

Ook leuk om te lezen