Robinson Cano

Robinson Cano kan nog geen potten breken

Door

Seattle Mariners v Texas Rangers

Robinson Cano tekende eind 2013 een tienjarig contract ter waarde van 240 (!) miljoen dollar bij de Seattle Mariners. De tweede honkman moest de Mariners eindelijk weer eens naar de play-offs leiden. Vorig seizoen lukte dat bijna. Seattle miste op één wedstrijd een Wild Card-ticket. Dit seizoen gaat het echter een stuk minder met de club. Cano valt zelf erg tegen.

De tweede honkman kende een redelijk eerste seizoen bij de Mariners. De oud-speler van de New York Yankees noteerde in zijn eerste jaar veertien homeruns, 82 binnengeslagen punten, 37 doubles en een slaggemiddelde van .314. Ondanks deze cijfers lukte het Cano niet om met de Mariners de play-offs te bereiken. De ploeg kwam uiteindelijk één overwinning tekort voor een Wild Card-ticket.

2015
Dit jaar gaat het niet zo best met de club. Van de eerste zestig duels werden er al 33 verloren. Vooral het scoren van punten is een groot probleem voor de Mariners. De ploeg staat met 208 gescoorde runs op de 29ste (!) plaats in de Major League. Alleen de Philadelphia Phillies doen het met 194 nog slechter. In de laatste vijftien wedstrijden scoorde de club slechts één keer meer dan drie runs, namelijk in de 9-3 overwinning op de Cleveland Indians woensdagnacht. Kyle Seager sloeg in dat duel een grand slam homerun.

Een belangrijke oorzaak van het tegenvallende aantal runs is de vorm waarin sterspeler Cano verkeert. De speler, die in zeven van de negen seizoen bij de Yankees een slaggemiddelde van boven de .300 noteerde, slaat dit jaar slecht .238 (!). Daarnaast heeft hij pas twee homeruns en 24 runs. Ook het aantal binnengeslagen punten van de sterspeler valt erg tegen. Op dit moment staat de teller op negentien (!).

Je zou denken dat Cano een flink aantal wedstrijden heeft gemist, maar niets is minder waar. De tweede honkman speelde 58 van de zestig wedstrijden tot nu toe. Verder is ook het aantal strikeouts schrikbarend hoog. Cano ging al 44 keer uit met drie slag. Vorig seizoen had hij maar een totaal aantal van 68 strikeouts in 157 wedstrijden.

Robinson Cano Batting Average and Home Runs by Season

Fernando Rodney
Een andere speler die dit seizoen erg tegenvalt, is Fernando Rodney. De closer had vorig seizoen de meeste saves in de Major League met 48. Dit seizoen staat hij op veertien. Daartegenover zet hij echter al drie blown saves. Dat is net zoveel als hij er vorig seizoen in 69 wedstrijden had. Verder kreeg Rodney al vier homeruns tegen en staat de teller als het gaat om earned runs al op negentien (!). In 2014 kreeg hij er in totaal 21 tegen. Het is dan ook niet gek dat het ERA van de pitcher 6.75 (!) is. De 38-jarige werper noteert een negatief Wins Above Replacement (WAR) (-1.2).

Lichtpuntjes
Natuurlijk zijn er ook een aantal lichtpuntjes. Eén daarvan is Nelson Cruz. De speler, die vorig seizoen de meeste homeruns noteerde in de Major League en deze winter werd aangetrokken, begon erg sterk aan het seizoen. Op dit moment staat de teller op achttien homeruns, 39 binnengeslagen punten, zeven doubles en een slaggemiddelde van .326.

Ook startende werper Felix Hernandez is wederom bezig aan een ijzersterk seizoen. King Felix staat gedeeld eerste in de Major League met negen overwinningen. Verder is zijn ERA 2.51 en gooide hij al 81 strikeouts.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen