Robert Griffin III op de wip in Washington

Door

at FedExField on December 30, 2012 in Landover, Maryland.

De situatie rond quarterback Robert Griffin III begint vormen van een soap aan te nemen. Naar verluidt zijn er steeds meer medewerkers en coaches binnen de organisatie van de Washington Redskins die afscheid willen nemen van de ongelukkige QB. De Redskins zouden zelfs gesprekken hebben gevoerd met diverse NFL teams over een trade, maar er bleek te weinig interesse te zijn. Aan de andere kant zouden de eigenaars van Washington juist geen afscheid van Griffin willen nemen en zo kondigt zich een patstelling aan.

Orde op zaken
Steeds meer tekent het zich af dat Griffin zijn basisplek kwijt lijkt te zijn en wellicht dus zelfs een plekje op het spelersrooster. Redskins general manager Scot McCloughan werd tijdens offseason ingehuurd om orde op zaken te stellen in Washington en zal zeker ook een belangrijke stem hebben wanneer het aantal spelers zal moeten worden ingedund van 90 naar 53. Wat bij Griffin natuurlijk een rol speelt is zijn contract, die hem in 2016 alleen al gegarandeerd zestien miljoen dollar oplevert. Wanneer de Redskins Griffin opstellen tijdens het reguliere seizoen en hij raakt (opnieuw) geblesseerd dan mag de franchise hem niet buiten de poort zetten totdat hij weer helemaal fit is. Momenteel heeft de NFL Griffin nog niet fit verklaard na het oplopen van een hersenschudding.

Ooit No. 2
Alles lijkt er ondertussen op te wijzen dat de ‘Skins over een kleine twee weken tegen de Miami Dolphins gaat starten met een andere quarterback en dat het daarbij dus de vraag is of Robert Griffin III nog onderdeel uitmaakt van de franchise die hem in 2012 nog met veel toeters en bellen binnenhaalde als No. 2 overall pick tijdens de draft van dat jaar.

griffining

Foto: misterirrelevant

3 Reacties
 1. Jeroen 5 jaar ago

  Draft pick 2? Russell Wilson was dat jaar nummer 75. Maar goed achteraf praten is natuurlijk een stuk makkelijker.

  • Dennis 5 jaar ago

   Wilson’s team heeft dan ook de beste defense in de nfl. Licht voordeeltje.

   • Jeroen 5 jaar ago

    Klopt, dankzij een goede defense heb je de bal snel terug. Maar het is dan wel aan de QB om de wedstrijd te winnen en in te schatten of je zelf voor de run kan gaan (zonder kapot gebeukt te worden) of moet afspelen.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen