Rivers tot 2019 hoofdcoach van LA Clippers

Door

Golden State Warriors v Los Angeles Clippers - Game Seven
Na een aantal woelige maanden vol controverse heeft Doc Rivers zijn contract als hoofdcoach van de Los Angeles Clippers verlengd tot en met 2019, meldt ESPN. Na een geweldig seizoen met de Clippers was dat allerminst onzeker na de affaire rond de racistische eigenaar Donald Sterling. Rivers dreigde met opstappen als de verkoop aan Steve Ballmer, voormalig CEO van Microsoft, niet doorging. Nu dat rond is, blijft ook Rivers aan.

Vorig jaar tekende Rivers een driejarig contract ter waarde van 21 miljoen dollar. Zijn nieuwe vijfjarige contract levert hem vijftig miljoen dollar op. Naast de titel van hoofdcoach beheert Rivers ook het technische gedeelte, zoals Gregg Popovich dat bij de San Antonio Spurs doet. Dat is overigens niet nieuw, want dat deed hij het afgelopen seizoen ook al. Het wordt tevens het zestiende seizoen als hoofdcoach voor Rivers.

Blije Ballmer
De nieuwe eigenaar is in zijn nopjes met de contractverlenging. Ballmer op de clubwebsite: “Dit is een belangrijke dag voor de club. Ik ben verheugd dat we voor lange tijd aan een kampioenschapscultuur kunnen werken en resultaten kunnen boeken zowel op als buiten het veld. Hij is niet alleen één van de beste coaches en technisch directeurs, maar iemand die de wil om te winnen uitstraalt zoals wij dat ook willen. Het was één van mijn prioriteiten om hem langer aan dit team te verbinden.”

Zaak-Sterling
Doc Rivers was misschien wel de meest uitgesproken persoon in de maanden dat voormalig Clippers-eigenaar Donald
Sterling zich racistisch uitliet over zwarte mensen bij de club tegenover zijn assistente/gold digger. Rivers was voornemens om geen deel meer uit te maken van de Clippers mocht Sterling aanblijven. In de afgelopen maanden is de rol van de voormalige coach van de Boston Celtics alleen maar gegroeid in LA. Hij was de man die het bij elkaar hield in de kritieke tijd. ESPN wijdde er een uitstekend artikel aan.

Vorig seizoen
Afgelopen seizoen behaalden de Clippers hun beste record in hun bestaan met 57 overwinningen en 25 nederlagen. De Pacific Division werd gewonnen en in de Western Conference eindigden ze op de derde plaats. In de eerste ronde van de play-offs werd ternauwernood met de Golden State Warriors afgerekend in een beslissende zevende wedstrijd. In de halve finale van de Conference ging het vervolgens mis tegen de Oklahoma City Thunder. In een aantal memorabele wedstrijden ging het uiteindelijk met 4-2 ten onder.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen